Hamilton: A Belga Nagydíj volt a fordulópont idén - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Belga Nagydíj volt a fordulópont idén

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, az augusztusi viszontagságos Belga Nagydíj kulcsfontosságú volt a csapattársával, Nico Rosberggel megvívott küzdelem szempontjából.


A kétszeres világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, az augusztusi viszontagságos Belga Nagydíj kulcsfontosságú volt a csapattársával, Nico Rosberggel megvívott küzdelem szempontjából.

A Mercedes két versenyzője a spái futam első körében ütközött össze, így Hamilton 29 pontos hátránnyal inthetett búcsút Belgiumnak.

A német istálló vezérkara a baleset után nyíltan bírálta Rosberget, elmondásuk szerint ugyanis ő tehetett kettejük ütközéséről.

Az eset után Hamilton szemmel láthatóan megtáltosodott: sorozatban öt futamot nyert meg, majd átvette a vezetést a bajnoki összetettben – végül pedig meg is nyerte a sorozatot.

Amikor Hamiltont az idei szezon kulcsmomentumáról kérdezték, habozás nélkül rávágta: „Természetesen Spa volt az.”

„Az első versenyen [Ausztráliában] nem értem célba, az egész téli felkészülés kemény volt, de én és a srácok keményen nyomtuk és megoldottuk a problémákat. Egymást biztattuk folyamatosan.”

„Aztán amikor Spában problémánk volt, mindent vagy semmit alapon versenyeztünk tovább!”

Hamilton azt mondja, a második bajnoki győzelem ékes bizonyítéka annak, igenis jól döntött, amikor a hosszú partnerség után távozott a McLaren csapatától.

„Sokan kételkedtek a döntésemben, de amikor leültem Nikivel [Laudal] és Rosszal [Brawn], akik elmagyarázták a változásokat és a jövőbeli terveket, egyből tudtam, hogy minden a helyére kerül.”

Hirdetés

„Amikor csatlakoztam a csapathoz, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan nyerni és dominálni fogunk. Nagyon szerencsés vagyok, hogy az enyém a legjobb csapat és a legjobb autó – együtt fantasztikus munkát vittünk véghez.”

„Érdekes időszak volt ez Nicóval is. Azt hiszem, 1997-ben találkoztam vele először, amikor Olaszországban gokartoztunk. Ő egy topcsapatnál, a CRG-nél versenyzett, én pedig a Top Kartnál. Lenyűgöző csatát vívtunk egymással – akkor nagyobb barátságban voltunk, ez kétségtelen!”

„Az ember igencsak intenzív csatát vív a saját csapattársával, akinek ugyanolyan az autója – bárcsak mindenki látná azokat a játszmákat, amiket megvívunk fejben! Nico személyében nagyszerű vetélytársam akadt. Alig várom, hogy jövőre újra versenyezzek ellene.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!