Friss hírek

Hamilton: A biztonsági autó keresztülhúzta a terveimet

A biztonsági autó miatt nem tudott egy kockázatosabb stratégiával harcba szállni a győzelemért a vasárnapi Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton.

A brit versenyző az időmérőn is alulmaradt csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben, sőt, egy rajtbüntetés miatt csak az 5. helyről startolhatott.

A futamon mégis ő volt a finn legfőbb kihívója, ám Hamilton tudta, csak egy alternatív taktikával lesz esélye megfogni csapattársát.

Hirdetés
 

Amikor azonban pályára küldték a biztonsági autót, a két Mercedes egyszerre érkezett a bokszba, és mindketten a kemény keverékű gumikat kapták a futam második etapjára.

A kerékcsere után nem sokkal Hamilton a rádión jelezte, szerette volna az „ellentétes gumikat”, hogy egy másféle taktikával próbálkozhasson, mint Bottas.

„Tény, hogy ezen a pályán az ember tudja, hogy ahhoz, hogy lehetősége legyen megelőzni az előtte haladót, ellentétes stratégiával kell próbálkoznia” – mondta Hamilton a Motorsport.com című lap kérdésére.

„Egy olyan csapatban, mint a miénk, mindig az elöl lévő autó élvez elsőbbséget a bokszkiállásokat tekintve. Ha tehát ugyanolyan gumikkal mész vissza a pályára, egy ilyen pályán, ahol nagyon-nagyon nehéz előzni, meg vagy fogva.”

„Mintegy 8 tizedmásodperces előnyre van szükséged ahhoz, hogy az előtted haladóval szemben lehetőséged legyen. Szóval tudtam, hogy ugyanolyan gumikkal jó eséllyel mögötte végzek.”

„És aztán nyilván pályára jött a biztonsági autó, és ez összekuszálta a dolgokat, mert én azt terveztem, hogy elnyújtom az etapomat, ameddig csak lehet, hogy másmilyen gumikat tetessek fel, és kockáztassak, mert hátul lévőként én ezt szeretem – szeretek kockáztatni.”

„De végül nem így alakult, ugyanakkor nem gondolom azt, hogy ez olyan komoly gond lett volna. Úgy értem, rengeteg más dolog került még képbe.”

Hamilton hozzátette, amikor a bokszba tartott, nem emlékeztette csapatát arra, hogy valami mással szeretne próbálkozni.

„Amikor bejött a biztonsági autó, azt sem tudtam, milyen gumikat tennének fel. Nem igazán gondolkodtam rajta, csak feltételeztem, hogy a kemény keveréket kapjuk, mivel nem sok elérhető abroncsunk volt, és még sok volt hátra a versenyből. Ha pedig korán ki kell állnod, a kemény keverék a jobb választás egy hosszabb etapra.”

„Ahogy mondtam, én szeretek kockáztatni. De nem utasítottam őket. Általában egy kerékcsere előtt meg szoktam tenni, de mivel jött a biztonsági autó, és sok minden más képbe került, nem tettem meg – és ez teljesen rendben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: A biztonsági autó keresztülhúzta a terveimet
Kína helyett Portugáliában rendezhetnek F1-es futamot jövőre
Gasly szerint még több potenciál van az Alpine-ban, mint várta
Palou lesz a McLaren egyik tartalékosa 2023-ban
Aktív aerodinamikával hátráltatnák az élen haladó autót a Forma-1-ben
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!