Hamilton a bokszutcába kényszerülhet a rajtnál

Lewis Hamilton nagy valószínűséggel a bokszutcából kényszerül megkezdeni a vasárnapi Német Nagydíjat, miután a Mercedes úgy döntött, fékbeszállítót cserél autójában az időmérőn történt balesetét követően.


Lewis Hamilton nagy valószínűséggel a bokszutcából kényszerül megkezdeni a vasárnapi Német Nagydíjat, miután a Mercedes úgy döntött, fékbeszállítót cserél autójában az időmérőn történt balesetét követően.

A brit pilóta szombat reggel Brembo féktárcsákra váltott, azonban az időmérőn meghibásodott az egyik tárcsa autójában, aminek következtében a gumifalba csapódott, mely edzésének végét is jelentette.

Mivel a Mercedes tudja, hogy nincs elég idő a vizsgálatok befejezésére, így nem is tudják biztosítani, hogy minden rendben lesz a tárcsákkal a versenyen, a vezetőség úgy döntött, hogy visszatérnek a Carbon Indusrie féktárcsáira a versenyre, amit egyébként Nico Rosberg is használt az időmérőn.

Azonban a féktárcsa csere sérti a parc fermé szabályokat, így minden jel arra utal, hogy Hamiltonnak a bokszutcából kell majd megkezdenie a futamot.

A Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff elmondta, hogy jelenleg még egyeztetnek az FIA-val a helyzetről, és bízik abban, hogy Hamilton a rajtrácsról indulhat majd, hiszen biztonsági megfontolásból cserélnek fékbeszállítót.

„Volt egy fékhibánk, így kötelességünk biztosítani, hogy az autó biztonságos lesz holnap. Ez pedig azt jelenti, hogy beszállítót kell váltanunk” – mondta a szakember.

„Hogy ez azt eredményezi-e, hogy a bokszutcából kell elrajtolnia, még nem tisztázott, továbbra is tárgyalásban állunk az FIA-val. Sőt, tovább megyek: sokan ezt a beszállítót használják, így talán ki kellene terjeszteni ezt a cserét mindenkire erre a hétvégére.”

A Mercedes még nem biztos abban, hogy Hamilton váltócserére szorul-e, ami egyébként is egy öthelyes rajtbüntetést vonna maga után.

Hamilton egyébként sűrűn váltogatja a két beszállító termékét, ugyanis attól függően használja a Brembo vagy a Carbon Industrie termékét, hogy az edzéseken melyiket tarja jobbnak az adott versenypályán.

„Választhatsz a hét beszállító terméke közül, függően attól, hogy melyiket érzed jobbnak az adott pályán. Én most a Brembo termékét választottam, mert nagyobb az ereje, így később kell csak elkezdenem fékezni” – mondta Hamilton.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS