Hamilton a bokszutcába kényszerülhet a rajtnál - F1VILÁG.HU

Hamilton a bokszutcába kényszerülhet a rajtnál

HIRDETÉS

Lewis Hamilton nagy valószínűséggel a bokszutcából kényszerül megkezdeni a vasárnapi Német Nagydíjat, miután a Mercedes úgy döntött, fékbeszállítót cserél autójában az időmérőn történt balesetét követően.


Lewis Hamilton nagy valószínűséggel a bokszutcából kényszerül megkezdeni a vasárnapi Német Nagydíjat, miután a Mercedes úgy döntött, fékbeszállítót cserél autójában az időmérőn történt balesetét követően.

A brit pilóta szombat reggel Brembo féktárcsákra váltott, azonban az időmérőn meghibásodott az egyik tárcsa autójában, aminek következtében a gumifalba csapódott, mely edzésének végét is jelentette.

Mivel a Mercedes tudja, hogy nincs elég idő a vizsgálatok befejezésére, így nem is tudják biztosítani, hogy minden rendben lesz a tárcsákkal a versenyen, a vezetőség úgy döntött, hogy visszatérnek a Carbon Indusrie féktárcsáira a versenyre, amit egyébként Nico Rosberg is használt az időmérőn.

Azonban a féktárcsa csere sérti a parc fermé szabályokat, így minden jel arra utal, hogy Hamiltonnak a bokszutcából kell majd megkezdenie a futamot.

A Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff elmondta, hogy jelenleg még egyeztetnek az FIA-val a helyzetről, és bízik abban, hogy Hamilton a rajtrácsról indulhat majd, hiszen biztonsági megfontolásból cserélnek fékbeszállítót.

„Volt egy fékhibánk, így kötelességünk biztosítani, hogy az autó biztonságos lesz holnap. Ez pedig azt jelenti, hogy beszállítót kell váltanunk” – mondta a szakember.

„Hogy ez azt eredményezi-e, hogy a bokszutcából kell elrajtolnia, még nem tisztázott, továbbra is tárgyalásban állunk az FIA-val. Sőt, tovább megyek: sokan ezt a beszállítót használják, így talán ki kellene terjeszteni ezt a cserét mindenkire erre a hétvégére.”

A Mercedes még nem biztos abban, hogy Hamilton váltócserére szorul-e, ami egyébként is egy öthelyes rajtbüntetést vonna maga után.

Hamilton egyébként sűrűn váltogatja a két beszállító termékét, ugyanis attól függően használja a Brembo vagy a Carbon Industrie termékét, hogy az edzéseken melyiket tarja jobbnak az adott versenypályán.

Hirdetés

„Választhatsz a hét beszállító terméke közül, függően attól, hogy melyiket érzed jobbnak az adott pályán. Én most a Brembo termékét választottam, mert nagyobb az ereje, így később kell csak elkezdenem fékezni” – mondta Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!