Friss hírek

Hamilton: A csapat azt hitte, lesz még eső

Egy súlyos taktikai hiba miatt szálltak el győzelmi esélyei a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjon Lewis Hamiltonnak. A címvédő csak a 3. helyen ért célba, ám ez is elég volt ahhoz, hogy átvegye a vezetést az összetett pontversenyben.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki a hungaroringi versenynek, a rajtnál pedig meg is őrizte a vezetést, ám az elsőkörös baleset miatt piros zászlóval megszakították a futamot.

A verseny félórányi kényszerpihenő után állórajttal folytatódott, ám a mezőny tagjai közül Hamilton volt az egyetlen, aki felállt a rajtrácsa, a többiek ugyanis az egyre inkább száradó aszfalt miatt a bokszba hajtottak száraz pályás abroncsokért.

Hamilton végül 1 körrel később érkezett meg közepes keverékű gumikért, ekkor azonban nagyon visszaesett, és innen kellett felküzdenie magát.

Végül a 3. helyen intette le a kockás zászló, ennek az eredménynek köszönhetően pedig 6 pontos előnyre tett szert a tabellán Max Verstappennel szemben.

Hamilton elárulta, a csapat arra számított, hogy lesz még eső a futam elején.

„Mondtam a csapatnak a kivezető kör során, hogy milyen a pálya, hogy mindenhol száraz, de azt mondták, jönni fog az eső, szóval azt gondoltam, más információval rendelkeznek. Aztán láttam, hogy mindenki behajt” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Határozottan nehéz nap volt. Mindig magunknak nehezítjük meg, és őrület belegondolni, hogy az újraindításnál mi voltunk az egyedüliek a rajtrácson. De előfordul az ilyesmi, tanulni fogunk belőle. Mindent beleadtam, semmit nem hagytam benne a végén.”

„A csapat is fantasztikus munkát végzett a stratégiával.”

Hamilton nagyon sportszerűen gratulált a versenyt megnyerő Esteban Oconnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!