Hamilton a csúcson fejezné be az idei évet - F1VILÁG.HU

Hamilton a csúcson fejezné be az idei évet

HIRDETÉS

Lewis Hamilton bízik abban, hogy egy győzelemmel zárhatja az idei szezont, és felállhat a dobogó legmagasabb fokára a hétvégén megrendezésre kerülő Abu Dhabi Nagydíjon, ahol véleménye szerint versenyképes lesz csapata.

Lewis Hamilton bízik abban, hogy egy győzelemmel zárhatja az idei szezont, és felállhat a dobogó legmagasabb fokára a hétvégén megrendezésre kerülő Abu Dhabi Nagydíjon, ahol véleménye szerint versenyképes lesz csapata.

A McLaren borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, ám a szezon második felében feltámadt, és az utolsó hét versenyen mindenkinél több pontot szerzett, mellyel jelenleg – egy ponttal megelőzve a Ferrarit – a harmadik helyen áll az összetettben.

Hamilton az idény második felében két futamgyőzelmet is aratott, és az elmúlt héten elmondta, hogy nagy öröm lenne számára, ha az újdonsült világbajnok Jenson Buttonnal osztozhatna az első két helyen a szezonzárón.

A leköszönő világbajnok azonban utólag hozzátette, hogy reméli, kettejük közül ő ünnepelhet majd a dobogó legmagasabb fokán.

“Fantasztikus volt a szezon második fele számunkra, és tökéletes lenne, ha egy győzelemmel zárhatnánk az évet. Ezzel ugyanis abszolút motiváltan kezdhetnénk meg a téli szezont, és feltüzelne minket a 2010-es idényre” – mondta Hamilton.

“Minden jel arra utal, hogy Abu Dhabi egy újabb erős pálya lesz számunkra. Számos lassú kanyar tarkítja, melyek között hosszú egyenesek vannak, ahol a KERS használata komoly előnyt jelenthet.”

“Látva, hogy ez lesz a KERS utolsó versenye, fantasztikus lenne egy jó eredménnyel pihenőre küldeni a rendszert, ami egy szép búcsú lenne azon mérnökök számára is, akik nagyon keményen dolgoztak azon, hogy a McLaren rendszere legyen a legjobb a pályán.”

Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen is magabiztosan várja a szezonzárót, és készen áll mindent elkövetni annak érdekében, hogy segítsen csapatának megszerezni a konstruktőri harmadik helyet.

A finn pilóta számára nagyon fontos lesz a hétvégi futam, hiszen még nem tudni, mi lesz vele a jövőben, és már csak egy lehetősége van arra, hogy meggyőzze a vezetőséget, miután az elmúlt két versenyen pontot sem szerzett.

“Egy nagyon erős versenyt futottam Brazíliában, és elszánt vagyok, hogy a pontszerző helyek egyikén végezzek Abu Dhabiban, hogy segítsek a csapatnak megtartani a harmadik pozíciót a konstruktőrök versenyében” – mondta Kovalainen.

Hirdetés

“Amit eddig láttam a pályából, az nagyon jónak tűnik. A kör elején van néhány gyors kanyar, de a hátralévő részen igazán alacsony sebességű, technikás részek vannak, ami kedvezhet az autónknak.”

“Úgy tűnik, itt sem lesz könnyű előzni, de a létesítmények lenyűgözően néznek ki, abszolút világklasszisok, és szerintem az, hogy szürkületi verseny lesz, nagyon jót tesz a sportnak.”

“Szingapúr igen magasra tette a mércét az első éjszakai futammal, de úgy tűnik, hogy Abu Dhabi új mércét állít fel a Forma-1-ben. Már alig várom, hogy pályára gördülhessek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!