Hamilton: A DRS-hiba nélkül miénk lehetne az első sor - F1VILÁG.HU

Hamilton: A DRS-hiba nélkül miénk lehetne az első sor

Lewis Hamilton egy technikai hiba miatt nem tudta hozni a pole-t szerző George Russell teljesítményszintjét, ám a Mercedes váratlan feltámadása bizakodóvá teszi – szerinte csapattársának az élről képesnek kell lennie nyerni a kanyargós Hungaroringen.

Bármi is történjen vasárnap a futamon, a Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjének egyik legemlékezetesebb pillanata Russell első pole-pozíciója marad, amely a pénteki útkeresés után a csapatot is meglepte. Hamilton maga is sokkal ütőképesebbnek érezte az autót, a Q1 végén még az ő neve állt a tabella élén, s amikor az időmérő hajrájában az állva maradt tíz pilóta az utolsó gyorskörét kezdte meg, a negyedik helyen állt. A hétszeres világbajnok Mercedesén azonban ekkor, a döntő pillanatban romlott el a hátsó szárny nyitható eleme, Hamilton nem tudta használni a DRS-t, az ebből fakadó tempóveszteség pedig egy kvalifikációs kör során behozhatatlan.

A brit az elsőre futott köridejével végül a hetedik helyet szerezte meg a vasárnapi rajtrácsra, ahol Fernando Alonso és Valtteri Bottas közül indulhat majd, ám arra a kérdésre, hogy érzése szerint a DRS-hiba nélkül ő is az első sorba kerülhetett-e volna, határozott pozitív választ adott.

„„Igen, szóval elég frusztráló, hogy amikor végre megszűntek a szenvedéseink, mégsem harcolhattam az első rajtsorért. De lesz még rá alkalom” – nyugtázta a történteket a 37 éves pilóta.

„Gratulálok George-nak. Nagyszerű érzés, amikor egy versenyző az első pole-pozícióját szerzi, és fontos eredmény ez a csapatnak is. Nem tudjuk, hogy honnan lett váratlanul ilyen jó a tempónk. A semmiből jött, de örülünk neki. Holnap mindent megteszek, hogy segítsek neki, hiszen ebből a pozícióból ezen a pályán meg lehetne nyerni a versenyt, én pedig igyekszek majd minél feljebb kapaszkodni.”

A vihar által befolyásolt szombati szabadedzés miatt a Mercedest is váratlanul érte a formajavulás az időmérőn, így egyelőre azt sem tudják biztosan, hogy vasárnap megtankolt autóval is képesek lesznek-e a Ferrarik szintjén teljesíteni.

„Fogalmam sincs, ezek után milyen versenytempóra számíthatunk. Pénteken még lassúak voltunk, de hátha ezen a területen is találtunk valamit. Remélhetőleg igen, és ez esetben holnap végre mindketten támadhatunk” – bizakodott Hamilton. „Az autó teljesen megváltozott egy nap alatt. Sokat dolgoztunk rajta éjszaka itt a pályán és a gyárban lévő szimulátorban is. A harmadik szabadedzésen ennek hatását ugyebár még nem érzékelhettük, de az időmérőn már igazán agilisnak tűnt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!