Hamilton: A Ferrari felvette a tempót

Lewis Hamilton pályafutása 44. pole pozícióját szerezte meg Kanadában, ami nagyon különleges számára a 44-es szám miatt.


Lewis Hamilton pályafutása 44. pole pozícióját szerezte meg Kanadában, ami nagyon különleges számára a 44-es szám miatt.

Hamilton elmondta, nagyon boldog, hogy egy nehéz harmadik szabadedzés után sikerült megszereznie a pole pozíciót, mivel az utolsó gyakorláson nem sikerült tiszta köröket teljesítenie.

„Fantasztikusan érzem magam, habár nem volt a legkönnyebb nap a mai. A harmadik szabadedzés elég kemény volt, és nem tudtam sok kört teljesíteni. Többnyire az én hibámból nem tudtuk, milyen beállítások a legjobbak az időmérőre.”

A brit versenyzőt jó emlékek kötik Kanadához, ugyanis itt nyert először 2007-ben, ráadásul most éppen 44. rajtelsőségét szerezte meg itt, amely a rajtszáma is.

„2007-ben itt nyertem az első nagydíjamat, és ez hihetetlenül különleges volt. Szóval az, hogy visszatértünk ide és pole pozícióban lehetek, ami ráadásul a 44., nagyon különleges számomra.”

„Remek munkát végzett a csapat, hogy az első sorban lehessünk.”

A Mercedes versenyzője úgy gondolja, a Ferrari közelebb került hozzájuk, azonban ők sem tétlenkedtek az elmúlt időszakban, így sikerült megtartani vezető pozíciójukat csapatként.

„A Ferrari felvette a tempót ezen a hétvégén. Szerencsére mi is megtartottuk a pozíciónkat, és fejlődtünk néhány területen, ami nagyon jó. A versenytempójuk jó volt, de talán nagyobb volt a gumikopásuk, mint nekünk – nem tudom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!