Friss hírek

Hamilton: A Ferrari hibát követ el azzal, hogy elküldi Räikkönent

Fotó: Singapore GP Media
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint hibát követ el a Ferrari azzal, hogy megválik világbajnok versenyzőjétől, Kimi Räikkönentől.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint hibát követ el a Ferrari azzal, hogy megválik világbajnok versenyzőjétől, Kimi Räikkönentől.

A finn pilóta az idei szezon követően távozik a csapattól, helyét az ifjú Charles Leclerc veszi majd át.

Räikkönen ezzel együtt nem hagy fel a versenyzéssel, a következő 2 évben az Alfa Romeo Saubernél folytatja.

Lewis Hamilton, a bajnoki tabella jelenlegi éllovasa a svájci Blick című lapnak adott interjújában nemrég elárulta, ő biztosan megtartotta volna Räikkönent a Ferrari vezetésének helyében.

A brit azt mondja, véleménye szerint menesztése ellenére Räikkönen továbbra is mindent megtesz majd a Ferrariért a szezonhajrában, így neki és a Mercedesnek nem lett könnyebb a dolga.

„Nem hinném, hogy Kimi változtatni fog az utolsó versenyeken. Rendkívül profi és fantasztikus versenyző” – mondta a címvédő.

„Nekem ő marad az egyik kedvencem, és meggyőződésem, hogy a Ferrari egy nagyon fontos versenyzőt veszít el. Nekem valahogy nem áll össze a kép…”

Hamilton azt mondja, ha az ő főnökei hoznának meg egy ilyen komoly horderejű döntést, ő biztosan határozottan elmondaná a véleményét.

„A bizalom megvan köztünk. Ha Toto [Wolff] előállna egy őrült ötlettel, biztosan megvitatnánk. Megkérdezném tőle, ’Toto, biztos vagy benne?’.”

A négyszeres világbajnok az interjúban beszélt arról is, reméli, hogy a Red Bull 2019-ben ütőképes lesz a Honda erőforrásaival.

„Szükségünk van egy harmadik erős csapatra. Máskülönben unalmas lesz – szeretnék többet legyőzni ezek közül a srácok közül! A Red Bull évek óta nagyszerű autót épít, de gaykran elgondolkodom azon, hogy vajon a menedzsment mindig jó döntést hoz-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!