Hamilton: A Ferrari készen áll a visszavágásra

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton biztos benne, hogy a Ferrari visszavágásra készül a hétvégi Maláj Nagydíjon, miután borzalmasan gyengén teljesített a szezonnyitón Melbourne-ben.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton biztos benne, hogy a Ferrari visszavágásra készül a hétvégi Maláj Nagydíjon, miután borzalmasan gyengén teljesített a szezonnyitón Melbourne-ben.

“Arra számítok, hogy legalább olyan erősek lesznek, mint az elmúlt hétvégén, természetesen problémák, és nehézségek nélkül” – mondta Hamilton a riportereknek Malajziában.

Az olasz alakulat mielőbb el szeretné felejteni a szezonnyitót, ahol mind az időmérőn, mind pedig a versenyen komoly gondjai voltak.

A csapat versenyzői, Kimi Raikkönen és Felipe Massa még csak be sem tudták fejezni a futamot, mert mindkettejük autójában felmondta a szolgálatot a Ferrari motor.

“Remélhetőleg jobb lesz a hétvégéjük, ennél rosszabb ugyanis már nem igen lehet. Biztos vagyok benne, hogy visszatérnek, és jobb munkát végeznek majd ezen a hétvégén. A tavalyi évben elég erősek voltak ezen a pályán, különösen a versenyen. Éppen ezért oda kell majd figyelni rájuk.”

Bár Hamilton sikerével zárult az Ausztrál Nagydíj, a brit versenyző elmondta, jobban örült volna, ha csapattársa, Heikki Kovalainen szerzi meg a második pozíciót, amire az utolsó biztonsági autós periódusig minden esélye megvolt.

“Jól kezdtünk” – mondta Lewis. “Azonban mégsem tökéletesen, mert meg lehetet volna a kettős győzelem. Örültem volna, ha Heikki fut be másodikként. Visszanéztem a versenyt, és kiváló manővereket mutatott be, de sajnos a biztonsági autós periódusok mindig veszélyesek, ilyen ez a sport.”

A brit versenyző továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint másképpen alakulnak majd a dolgok a hétvégén Sepangban, mint egy héttel ezelőtt Ausztráliában, ám ennek ellenére magabiztosan várja a futamot.

“Egy kicsit más lesz. Már a tavalyi évben is láthattuk, hogy a nagy hőség és páratartalom igencsak megnehezíti a versenyzők dolgát a pályán, de ez mindig sokkal nagyobb terhelést jelent az autóknak és a gumiknak” – magyarázta Hamilton.

“Esőre is van kilátás, így nem lesz egyszerű ez a hétvége, azonban most is a győzelemért vagyunk itt, keményen fogunk harcolni, hogy elérjük céljainkat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS