Hamilton: A Ferrari motormódjával nem tudunk versenyezni

Fotó: Pirelli
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 09: Sebastian Vettel, Ferrari SF90, leads Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on June 09, 2019 in Circuit Gilles-Villeneuve, Canada. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)
Olyan motormóddal rendelkezik a Ferrari Forma-1-es csapata, mellyel a Mercedes jelenleg nem tud versenyezni – ezt mondja a világbajnoki pontverseny éllovasa, Lewis Hamilton.

A Mercedes a szezon eddigi összes versenyét megnyerte, a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon viszont Sebastian Vettel büntetése is kellett ahhoz, hogy az ezüstnyilak sikersorozata ne szakadjon meg.

Vettel ugyanis a pole pozícióból rajtolva elsőként szelte át a célvonalat, ám végül 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért kicsúszását követően veszélyesen tért vissza a pályára.

„Az egyenesekben rendkívül gyorsak voltak. Egyértelmű, hogy van egy másfajta motormódjuk, ami nekünk jelenleg nincs” – mondta Hamilton a Ferrari montreali teljesítményéről.

„Hirtelen feltekerik a motorerőt, és nagyon ellépnek az egyenesekben, még úgy is, hogy nekem nyitva van a DRS-em.”

Hamilton azt mondta, a kanadai időmérőn mindez egyértelművé vált, a Mercedes ugyanis az egyenesekben mintegy 6 tizedmásodpercet veszített a Ferrarival szemben.

„A versenyen hirtelen óriási tempót tudtak felvenni az egyenesekben. Kétségkívül nagyszerű munkát végeztek az erőforrásukkal. Volt egy pont, amikor a Mercedes elég nagy előnnyel volt elöl ezen a területen, szóval van tennivalónk. Jelenleg ugyanis előttünk járnak.”

„Láttuk, mennyire voltak gyorsak a Ferrarik Kanadában, és a monacói versenyen is nagyon közel voltak – szóval érdekes lesz látni, hogyan bontakozik ki a dolog. Az egyenesekben gyorsabbak nálunk, van egy motormódjuk, mely más szintet képvisel, főleg az időmérőn – de a versenyen is. Szóval sok munka vár ránk, de legalább jó kis küzdelemnek nézünk elébe.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!