Friss hírek

Hamilton: A Ferrari nagyon komoly mértékben javul

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka bízik benne, hogy esős versenyhétvége lesz az Orosz Nagydíj, különben szerinte nem lesz túl izgalmas a verseny.

A brit pilóta az első szabadedzésen közel 1 másodperces hátránnyal az 5., a második tréningen pedig 8 tizedmásodperc lemaradással a 4. helyen végzett, és egyáltalán nem volt elégedett az Orosz Nagydíj első napjával. 

Hamilton szerint a Ferrari nagyon erős formáját mutatta, és az egyenesekben egyszerűen nem tudnak a közelükbe férkőzni. 

„Azt hiszem, 8 tizedet veszítünk a Ferrarikkal szemben az egyenesekben” – mondta Hamilton. szabadedzéseket követően. „Sikerült fejlődnünk, de ők még mindig nagyon komoly mértékben javulnak.”

„Szóval megpróbáljuk kitalálni, hogy hogyan javítsunk az autón. De ez nem könnyű feladat” – folytatta a brit.

Az előrejelzések szerint szombaton csapadék várható, főként a reggeli órákban – a vasárnapi versenyre azonban száraz időt jósolnak. 

Remélem, esni fog. Úgy hallottam, hogy holnap esni fog” – bizakodott Hamilton. „Szerintem sokkal izgalmasabb verseny lehet, ha vizes lenne a pálya. Nem emlékszem, hogy itt esőben vezettünk volna, szóval elég trükkös lehet.”

„Nem könnyű itt előzni, mert ezek nagyon gyors kanyarok. Őszintén szólva ez nem a legjobb tervezésű pálya, mert akkora sebességgel érkezünk a kanyar csúcspontjához, hogy nem lehet követni a másikat.”

„A hosszú egyenesekben lehet próbálkozni, és DRS is van, de esőben könnyebb lenne követni a másikat, mert gyakran választunk akkor más íveket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!