Friss hírek

Hamilton: A Ferrari nem tudja még kihozni magából a legtöbbet

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint riválisuk, a Ferrari nem hozta ki magából a legtöbbet a 2019-es Forma-1-es idény első versenyein.

A Mercedes Ausztráliában, Bahreinben és Kínában is kettős győzelmet aratott, így a Williams 1992-es idénykezdete óta a német istálló kezdett először három duplával egy F1-es idényt.

Pedig Bahreinben az Ezüstnyilak jócskán elmaradtak a Ferraritól tempó tekintetében, Charles Leclerc műszaki problémája miatt azonban ott is győzni tudtak.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, mi jelenleg kihozzuk magunkból a teljes potenciált. De a jövőben tovább javul a teljesítmény, előre fogunk lépni” – mondta az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton.

„Azt gondolom, Bahreinnel kapcsolatban nem mondhatjuk el azt, hogy erőből győztünk, mert tényleg nem voltunk elég gyorsak az elsőséghez. De történtek dolgok, és ilyenkor olyan helyzetbe kell kerülnöd, hogy nyerni tudj, mi pedig megtettük ezt.”

„De azt gondolom, az ausztráliai és a kínai győzelem teljes mértékben erőből történt.”

Hamilton szerint a Ferrari még küszködik azzal, hogy mindent kihozzon az autójából.

„Azt gondolom, hogy a többieknek is jó autójuk van. A Ferrari szerintem még nem hozta ki, vagy legalábbis úgy tűnik, nem hozta ki belőle a legtöbbet a hétvégéken, és a ténykedésük sem tűnik olyan hibamentesnek, mint korábban.”

„De tudjuk, hogy a Ferrari ott lohol a sarkunkban, és tudjuk, hogy a Red Bull is közel van. Viszont nem teljesítenek olyan jól, mint ahogy mi teljesítünk csapatként. Érdekes lesz látni, hogyan alakulnak a következő versenyek.”

Hamilton ismét azt mondja, a téli tesztek után azt gondolták, a Ferrari van elöl, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon aratott siker ezért váratlanul érte őket.

„Végeztünk a tesztekkel, és tudtuk, hogy nagyon szoros. Sikerült jól működtetni az autót, de tudtuk, hogy csak pár tized a különbség. Viszont azt gondoltuk, ők a jobbak.”

„Egyszerűen nem vagyok meggyőződve arról, hogy volt egy szolid, tiszta hétvégéjük eddig. Bahreinben úgy tűnt, az lesz, de aztán elkezdtek félremenni a dolgok. Ezen a hétvégén kicsit hullámzóak voltak.”

„Nem igazán tudom, miért veszítenek, de az egyenesekben körülbelül 4 tized az előnyük, a kanyarokban viszont alulmaradnak. Úgyhogy érdekes lesz látni, hogyan alkalmazzák ezt a stratégiát a következő versenyeken. De még rengeteg olyan verseny van, ahol az autójuk jó eséllyel felülmúlja a miénket.”

„Rövidebb a tengelytávjuk, ami jobban működhet bizonyos helyeken, de még korai erről beszélni. De ez a három kettős győzelem szerintem abszolút túlteljesítés a részünkről a valós potenciálunkhoz képest. Viszont erősödünk még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!