Friss hírek

Hamilton: A Ferrarinak „repülőgép-üzemmódja” van!

A Ferrari végsebessége olyan, mintha az olasz istállónak egyfajta „repülőgép-üzemmódja” lenne – ezt nyilatkozva a vb-címvédő Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj időmérő edzése után, ahol Charles Leclerc sorozatban negyedik pole pozícióját szerezte.

Hamilton végül a legtöbbet hozta ki a kvalifikációból, hiszen Sebastian Vettelt megelőzve elcsípte a 2. rajtkockát, a brit azonban így is 4 tizedmásodperccel lassabb volt Leclercnél.

„Kemény időmérő volt, mert ezeknek a srácoknak őrületes sebességük van az egyenesben” – mondta Hamilton.

„Egyszerűen képesek szintet lépni. Nem az a bizonyos régi party-módjuk van, annál valami még durvább – repülőgép-üzemmód!”

„Mindent beleadtam a végén. A csapat pedig nagyszerű munkát végzett. Örülök, hogy összejött a 2. hely. Nem számítottam arra, hogy az első sorban leszek, szóval nagyon elégedett vagyok.”

Hamilton azt mondja, az eddig látottak alapján a Ferrari lesz a favorit a vasárnapi versenyen, ám reméli, stratégiájuknak hála harcba szállhatnak az elsőségért. A Mercedes versenyzői ugyanis a közepes keverékű gumikkal rajtolnak, míg riválisaik a lágy vegyülettel.

„Tudjuk, hogy ezen a hétvégén valamivel kisebb a légellenállásuk, ráadásul ott van a motorerejük is – úgyhogy meg kell próbálnunk valamit. Az elmúlt versenyeken láthattuk, hogy végig hátul voltunk, szóval szerencsénk, hogy másféle stratégiát választottunk. Azt gondolom, a csapat remek munkát végzett azzal, hogy ebbe a helyzetbe hozott minket. Hosszú az út az 1-es kanyarig, de nem mindig a legjobb dolog a keményebb gumikkal rajtolni. Megpróbálok majd szélárnyékot fogni Charles mögött, ha lehetőségem kínálkozik erre. De nehéz lesz, mert nekik is kiválóak szoktak lenni a rajtjaik.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!