Hamilton a Ferrarit akarja: A Bottas elleni csata kevésbé izgalmas - F1VILÁG.HU

Hamilton a Ferrarit akarja: A Bottas elleni csata kevésbé izgalmas

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője jobban örülne, ha nem csak csapattársával, hanem a Ferrarival is szoros csatát vívhatna az idei F1-es világbajnoki címért.
Fotó: Mercedes

Hamilton jelenleg 7 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot csapattársa, Bottas előtt, akit Max Verstappen, a Red Bull versenyzője követ a sorban, ám az ő lemaradása már jelentős, 56 pont a brit pilótához képest. 

A Ferrari csak Verstappen mögött következik a sorban – az olasz istálló számára egyáltalán nem úgy alakul az idény, ahogyan arra számítottak. Hamilton úgy nyilatkozott, örülne, ha a csapaton belüli küzdelem mellett más alakulatok pilótái is beszállnának a világbajnoki harcba, hiszen az számukra is izgalmasabb lenne. 

„Személy szerint jobban örülök, ha ott vannak a közelünkben” – nyilatkozta a brit a Ferrariról. „Inkább vagyok olyan versenyeken, mint például Bahreinben, amikor az első sorban álltak. Az ilyet szeretem.”

„A pilóták és a csapatok szempontjából is sokkal jobb, amikor valaki mással harcolunk” – mondta Hamilton, és hozzátette, az istállón belüli küzdelem „kevésbé izgalmas”

A brit pilóta dicsérő szavakkal illette csapattársát, szerinte Bottas idén egy magasabb szinten versenyez, mint korábban.

„Jobban teljesít, mint bármikor korábban. Ez nagyszerű a csapat számára. Megérdemli a helyét, és tényleg csodálatos, hogy idén sikerült egy új szintre lépnie.”

Hamilton ennek ellenére kiemelte, hogy jó lenne, ha az egyik rivális csapattal szoros küzdelem alakulhatna ki. 

„Erről szól a Forma-1. Az az izgalmas része, amikor egy vagy két másik csapattal versenyzünk, akik szintén a legjobb formában vannak. Ha ez nincs meg, akkor határozottan nem olyan izgalmas a harc.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!