Hamilton a forgalmat okolja a gyenge időmérő után - F1VILÁG.HU

Hamilton a forgalmat okolja a gyenge időmérő után

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Miami Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton, így a hétszeres világbajnok csak a 13. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt. A brit reméli, át tudja majd rágni magát a mezőnyön.

Hamilton egész hétvégén küszködött a Mercedes autójával, az időmérőnek azonban elmondása szerint voltak olyan momentumai, amikor azt gondolta, be tudja verekedni magát a Q3-ba. Végül azonban nem jutott tovább a második szakaszból, ebben pedig elmondása szerint szerepet játszott az is, hogy csapata, a Mercedes úgy küldte ki őt a pályára a Q2 végén, hogy rengeteg autó volt előtte.

„Vannak ilyen napok, nem volt a legjobb” – mondta csalódottan a hétszeres világbajnok. „Reménykedtem… Voltak pillanatok, amikor az autó egészen tisztességes volt, és azt gondoltam, talán bejuthatunk a Q3-ba, de amikor pályára gurultam, körülbelül hét autó mögé kerültem, és amikor odaértem az utolsó kanyarba, én voltam az utolsó abban a csoportban, és elveszítettem a gumihőmérsékletet. Amikor elkezdtem a kört, egyszerűen nem volt tapadásom.”

 

Hamilton hozzátette, a 13. helyről rajtolva is mindent belead majd, és igyekszik beverekedni magát a pontszerzők közé.

„Próbálom a legjobban felkészíteni magam, elfelejteni azt, ami ma történt. Megesik az ilyen. Igyekszem pozitivitássá alakítani a negatívumokat vasárnap, leszegem a fejem, és majd meglátjuk, hogy át tudom-e rágni magam a mezőnyön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!