Hamilton: A Forma-1 szegényebb lesz Alonso nélkül - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Forma-1 szegényebb lesz Alonso nélkül

HIRDETÉS
Lewis Hamilton számára már tét nélkül zajlott az F1-es Abu Dhabi Nagydíj, mégis érzelmekkel teli volt az ünneplés a futam után.
Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Bahrain, Großer Preis von Bahrain 2017, Donnerstag - Steve Etherington

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője számára már tét nélkül zajlott az Abu Dhabi Nagydíj, mégis érzelmekkel teli volt az ünneplés a futam után.

Kemény csata zajlott a világbajnoki címért Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között, és sokáig úgy tűnt, szoros lesz a végkimenetele a bajnokságnak.

Végül Hamilton már 2 versennyel a szezon vége előtt bezsebelte a bajnoki címet, ám ehhez méltó módon zárta a szezont, és megnyerte az Abu Dhabi Nagydíjat. A brit pilóta a futamot követően elismerően nyilatkozott idei legnagyobb ellenfele teljesítményéről.

„Megtisztelő volt idén Sebastian ellen harcolni” – mondta Hamilton. „A Forma-3-as időktől kezdve ismerem őt, egy kemény versenyző, és idén csodálatos munkát végzett.”

„Sokszor elfelejtik az emberek, hogy mekkora nyomás alatt állunk. Tudom, hogy mindent megpróbált, hogy legyőzzön minket, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrari 2019-ben még erősebb lesz.”

Az ötszörös világbajnok Alonso búcsúzását is megemlítette, és elmondta, sajnálja, hogy jövőre már nem lesz ott a rajtrácson a spanyol pilóta.

„Világos kell legyen mindenki számára, hogy Fernando egy legenda. Csodálom azért, amit elért. Kérdezik tőlem, hogy hiányozni fog-e: az egész Forma-1-nek hiányozni fog Alonso. A sport szegényebb lesz nélküle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!