Hamilton a gyengélkedés ellenére is optimista

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton szerint csapata már most sokkal jobban teljesít, mint a legutóbbi téli teszteken, azonban tisztában van azzal, hogy időbe fog telni, mire elérnek egy elfogadható szintet.

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton szerint csapata már most sokkal jobban teljesít, mint a legutóbbi téli teszteken, azonban tisztában van azzal, hogy időbe fog telni, mire elérnek egy elfogadható szintet.

A világbajnoki címvédő borzalmasan kezdett Melbourne-ben, ahol az első edzést a 16., a másodikat pedig csak a 18. helyen fejezte be, bár csapattársa, Heikki Kovalainen a délelőtti tréningen megfutott ötödik idejével, némi reményt nyújtott a csapatnak.

“Nem volt olyan rossz a mai nap” – mondta Hamilton. “Jó, hogy újra itt vagyunk. Nem vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk, azonban nagyon keményen dolgozunk.”

“Befejeztük előre kiírt programunkat, és sikerült előrelépést elérnünk. Nem tudjuk, hogy a többiek min dolgoztak, de a mi munkánkkal elégedett vagyunk.”

Hamilton többször is panaszkodott a csapatrádión, hogy a padlólemez hozzáér a burkolathoz, ami komoly vibrációt és stabilitászavart okoz.

“Ez egy nagyon puklis pálya, és egy kicsit alacsonyan voltunk, de az ilyen, könnyen megtörténik, mikor nehéz autóval körözöl” – magyarázta a brit pilóta, akinek inkább a hosszabb etapokon, jól megtankolt autóval voltak problémái.

Mindezek ellenére Hamilton úgy gondolja, hogy csapata jó irányba halad, és már most sokkal jobb az autó, mint a téli tesztek utolsó állomásain volt. Arra, hogy mi okozhatja a relatíve gyengélkedést, Lewis nem tudott válaszolni.

“Elmondható, hogy mindenhol kevés a tapadás, nincs kimondottan olyan terület, ami miatt különösen aggódnunk kellene” – magyarázta. “Sajnos nem tudjuk tartani azt a sebességet a kanyarokban, amit szeretnénk. Nagyon keményen dolgozunk. Már most sikerült némi előrelépést elérnünk, a többiek és a közöttünk lévő különbség már nem olyan nagy, mint Barcelonában volt.”

“Azonban nem számíthatunk azonnali áttörésre, időbe telik, míg helyreállunk” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!