Friss hírek

Hamilton: A győzelem hajszolása nem határozhatja meg az életünket

Lewis Hamilton hatodik világbajnoki címe után is úgy gondolja, hogy az F1-es pilóták életében kell hogy legyen valami más is a versenyzésen kívül, ami feltölti őket – nem szabad, hogy csak a sport létezzen számukra.

Hamilton úgy gondolja, akármennyire is fontos része a versenyzés a pilóták életének, nem szabad, hogy a győzelem és a rekordok hajszolása meghatározza az egész létüket

A brit pilóta köztudottan élvezi az életet, rengeteget foglalkozik például a divattal, a vegán életmóddal, amiről gyakran posztol is közösségi oldalain. Hamilton szerint fontos, hogy odafigyeljen az élet más területeire is – attól függetlenül, hogy a Forma-1 továbbra is az „élete értelme”.

„Vannak versenyzők és sportolók, akik egész nap edzenek, minden nap, túl sokat – annyira koncentrálnak, hogy túlzásba viszik” – nyilatkozta Hamilton a Daily Mailnek. 

A világbajnok elmondta, Az alkimista című könyvben olvasott egy tanulságos történetet, ami azóta is rendszeresen eszébe jut, amikor karrierjére gondol.

„Volt egy gyerek, aki találkozott egy királlyal. A király azt mondta neki: „Most nincs időm rád, de fogd ezt a kanalat, amiben olaj van. Szeretném, hogy elmenj a házamba, érezd jól magad, aztán gyere vissza. De ne lötyögtesd ki az olajat!”

A történet vége az, hogy a király megkérdezte a kisgyereket, látta-e a szobrokat és a nagyszerű festményeket, de a gyermek ezekből mit sem vett észre, mivel a kanálra koncentrált. 

„Ez sokat mondott nekem” – mondta Hamilton. „Annyira fókuszálsz a karrieredre, hogy tökéletes munkát végezz, hogy elfelejted a világot, és elmegy melletted az élet.”

„Nem változtatnám meg az életem” – mondta. „De a versenysport adott értelmet az életemnek.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!