Friss hírek

Hamilton: A győzelem hajszolása nem határozhatja meg az életünket

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, 1st position, leaves the podium with his trophy during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Lewis Hamilton hatodik világbajnoki címe után is úgy gondolja, hogy az F1-es pilóták életében kell hogy legyen valami más is a versenyzésen kívül, ami feltölti őket – nem szabad, hogy csak a sport létezzen számukra.

Hamilton úgy gondolja, akármennyire is fontos része a versenyzés a pilóták életének, nem szabad, hogy a győzelem és a rekordok hajszolása meghatározza az egész létüket

A brit pilóta köztudottan élvezi az életet, rengeteget foglalkozik például a divattal, a vegán életmóddal, amiről gyakran posztol is közösségi oldalain. Hamilton szerint fontos, hogy odafigyeljen az élet más területeire is – attól függetlenül, hogy a Forma-1 továbbra is az „élete értelme”.

„Vannak versenyzők és sportolók, akik egész nap edzenek, minden nap, túl sokat – annyira koncentrálnak, hogy túlzásba viszik” – nyilatkozta Hamilton a Daily Mailnek. 

A világbajnok elmondta, Az alkimista című könyvben olvasott egy tanulságos történetet, ami azóta is rendszeresen eszébe jut, amikor karrierjére gondol.

„Volt egy gyerek, aki találkozott egy királlyal. A király azt mondta neki: „Most nincs időm rád, de fogd ezt a kanalat, amiben olaj van. Szeretném, hogy elmenj a házamba, érezd jól magad, aztán gyere vissza. De ne lötyögtesd ki az olajat!”

A történet vége az, hogy a király megkérdezte a kisgyereket, látta-e a szobrokat és a nagyszerű festményeket, de a gyermek ezekből mit sem vett észre, mivel a kanálra koncentrált. 

„Ez sokat mondott nekem” – mondta Hamilton. „Annyira fókuszálsz a karrieredre, hogy tökéletes munkát végezz, hogy elfelejted a világot, és elmegy melletted az élet.”

„Nem változtatnám meg az életem” – mondta. „De a versenysport adott értelmet az életemnek.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek