Friss hírek

Hamilton: A jó versenyzők többet kockáztatnak

Ahhoz, hogy valakiből igazán gyors autóversenyző váljék, muszáj kockáztatnia a versenypályán, és nem kell siettetnie a családalapítást – állítja a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton.


Ahhoz, hogy valakiből igazán gyors autóversenyző váljék, muszáj kockáztatnia a versenypályán, és nem kell siettetnie a családalapítást – állítja a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit pilóta a Reutersnek adott nyilatkozatában nemrégiben elárulta, nagyra értékeli a letűnt kor nagyjait, akik komoly kockázatot vállalva ültek versenyautóba, hogy megmérettessék magukat egymással, valamint az idővel.

Hirdetés
 

„Azt hiszem, a régi idők versenyzői sokat kockáztattak, az életük jobbára a kockázatvállalásról szólt. Nagyon imádtam volna, ha akkor kell versenyeznem” – fogalmazott a 2008-as év legjobbja.

„Nem tudom, miért, de szeretem, valójában mindig is szerettem a rizikót. Nem annyira, hogy bárkit is veszélybe sodorjak, egyszerűen csak hajlandó vagyok egy kicsit továbbmenni.”

Hamilton vezetési stílusa többször váltott már ki vitát a Forma-1 berkein belül az idei évben, miután többször is balesetbe keveredett a futamok során.

A brit versenyző – aki idei harmadik futamgyőzelmére törekszik a hétvégi Szingapúri Nagydíjon – a monzai viadal előtt úgy nyilatkozott, úgy érzi, könnyű célponttá vált idén, hiszen pályafutása legkeményebb szezonját teljesíti.

Noha elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy távol tartsa magát a kétes esetektől, továbbra is ragaszkodik agresszív vezetési stílusához.

A korábbi forma-1-es versenyző, Hans-Joachim Stuck nemrégiben azt javasolta Hamiltonnak, gondolkozzon el, és vesse alá magát egy terápiának, a McLaren versenyzője pedig meglehetősen éles stílusban reagált a német szavaira.

„Hogy én? Ő mit ért el a Forma-1-ben? Nem sok mindent. Pontosan. Ez pedig mindent elmond” – nyilatkozta a brit.

„Azt hiszem, a több rizikóvállalás az, ami megkülönbözteti a gyorsabb versenyzőket azoktól, akik talán nem olyan gyorsak. Általában az idősebb pilóták veszítenek egy kicsit agresszivitásukból, hiszen családjuk van, és hasonló dolgok.”

„David Coulthard azt mondta nekem, hogy amikor gyermeke született, már nem akart túl sokat kockáztatni, mert biztos akart lenni abban, hogy másnap majd láthatja a kicsit. Szóval nem volt hajlandó annyit kockáztatni, és talán ez természetes is.”

„Még fiatal vagyok, még nem vagyok ebben a helyzetben, és azt sem tudom megmondani, hogy mikor alapítok családot, és hogy egyáltalán megtörténik-e. Még nagyon messze van.”

„Az autóverseny erről szól: kerék a kerék ellen csatázunk egymással több mint 300 km/h-s tempónál. Mindig vannak balesetek. Vannak vélemények más versenyzőktől is, akik szerint túl agresszív vagyok, de egyszerűen csak megpróbálok egy egészséges egyensúlyt találni. Nem azért vagyok itt, hogy bárki versenyét tönkretegyem, csak meg akarom verni őket.”

„Ha valamikor túl agresszív voltam és összetűzésbe keveredtem valakivel – mint például Monacóban -, akkor azt mondom, rendben van. Egy kicsit vissza kell venni ilyenkor. De nem változtatok a hozzáállásomon, mert ez az én életem és én így csinálom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!