Hamilton: A KERS nagy segítség lesz az időmérőn

A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a pénteki edzések után, és úgy gondolja, hogy a hibrid rendszer komoly előnyt jelent majd a szombati időmérőn, ami egy kör alatt akár négy tizedet is hozhat.

A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a pénteki edzések után, és úgy gondolja, hogy a hibrid rendszer komoly előnyt jelent majd a szombati időmérőn, ami egy kör alatt akár négy tizedet is hozhat.

“Elégedett vagyok a fejlődéssel” – mondta a brit pilóta, aki a tizenegyedik helyen végzett a második tréningen Monzában.

“Mindig izgatott az ember, mikor egy ilyen különleges pályára érkezik, mint amilyen ez, mert látni akarja, hogy jó irányba ment-e el az autó aerodinamikája terén. Azonban már a reggeli edzés megmutatta, hogy a mérnökök nagyon pontosan belőtték, hogy mire van szükségünk”

Hamilton azt is elmondta, hogy a hibrid rendszer komoly előnyt jelenthet majd az időmérőn, különösen úgy, hogy a hosszú célegyenesben akár kétszer is fel lehet szabadítani a tárolt energiát, egyszer a célvobal előtt, egyszer pedig a célvonal után.

“Egyértelmű, hogy a KERS sokat segíthet itt – arra számítunk, hogy legalább négy tizedet hozhat a konyhára a holnapi időmérőn –, azonban sikerült fejlődnünk a teljes csomaggal. A délután folyamán nehéz autóval köröztünk, így lehetetlen bármit is kiolvasni az időkből, de elégedett vagyok azzal, ahol állunk.”

A McLaren másik pilótája, Heikki Kovalainen is elégedett volt csapata teljesítményével, sőt azt is elmondta, sokkal jobban szerepeltek, mint arra korábban számított, így abszolút magabiztosan várja a folytatást.

“Monzában mindig az a legnagyobb probléma, hogy megtaláld a megfelelő egyensúlyt a teljes leszorító erő és a tapadás között a kanyarokban, és azt gondolom, hogy a mai napunk sokkal jobb volt, mint arra számítottunk” – mondta a finn, aki a negyedik helyre hozta be autóját a délutáni edzésen.

“Gyorsabbak vagyunk a kanyarokban, mint tavaly voltunk, ami mindenképpen jó dolog. A KERS közel négy tizedet jelent körönként ezen a pályán, így ez nagy segítség a hosszú egyenesekben, és a lassabb kanyarok kijáratánál.”

“A többieknek nagyon a leszorító erejük, de nekünk itt van ez a fantasztikus KERS a Mercedes-Benztől.”

“Az viszont nagyon vicces, hogy a csapatok más és más technikai megoldásokat alkalmaznak, ám a köridők így is hihetetlenül közel vannak egymáshoz, és ez a szép a Forma-1-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!