Hamilton a kilencedik rajthelyéről: Túl sok időmérős tempót áldoztam fel - F1VILÁG.HU

Hamilton a kilencedik rajthelyéről: Túl sok időmérős tempót áldoztam fel

HIRDETÉS
Lewis Hamilton csak az ötödik rajtsorból vághat neki a Forma-1-es Bahreini Nagydíjnak, amit azzal magyarázott, hogy talán túl sokat áldozatot hozott a jó versenytempója érdekében.
Lewis Hamilton, Mercedes

A rajtpozíciókat tekintve jelentős különbség alakult ki a Mercedes két pilótája, George Russell és Lewis Hamilton között a Forma-1-es szezonnyitó időmérő edzésén, ugyanis Russell a harmadik, Hamilton azonban csak a kilencedik rajthelyet szerezte meg Bahreinben. A két autó között ennek ellenére kevesebb mint három tizedmásodperc volt a különbség. Hamilton szerint Russell eredménye mutatja meg igazán, mennyi energiát fektetett a Mercedes a fejlődésbe.

„Szerintem George pozíciója és mai teljesítménye tükrözi igazán a csapat formáját, és azt, mennyire sokat dolgoztunk a tél során. Csodálatos egy olyan autóval rendelkezni, amivel lehet harcolni. Ez igazán felszítja bennünk a tüzet. Számomra Bono [Peter Bonnington, versenymérnök] és mindenki más jó munkát végzett, én viszont némileg küszködtem.”

Hamilton a mai napra olyan irányba ment el a beállítások terén, ami érzése szerint a versenyen előnyt jelenthet számára, az időmérős tempóját azonban egyértelműen negatívan befolyásolta.

„A csütörtök nagyon jól alakult, George és én azonos beállításokon mentünk. Aztán ő balra, én jobbra mentem, és az én irányom egyértelműen nem tett jót az egykörös tempónak. A nagyobb üzemanyag-mennyiséggel azonban jobban érzem magam, ami remélhetőleg tükröződni fog a versenyen” – tette hozzá a hétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton a kilencedik rajthelyéről: Túl sok időmérős tempót áldoztam fel
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!