Hamilton a kivetítőn figyelte Leclerc és Verstappen párharcát - F1VILÁG.HU

Hamilton a kivetítőn figyelte Leclerc és Verstappen párharcát

HIRDETÉS
Hiába végzett az Osztrák Nagydíjon is dobogón, Lewis Hamiltonnak ezúttal nem volt esélye arra, hogy a győzelemért harcoljon Charles Leclerc és Max Verstappen ellen. A brit 41 másodperces lemaradással ért célba, és jobb híján a kivetítőkön figyelte az ifjú titánok párharcát.
Lewis Hamilton races during the FIA Formula One World Championship 2022 in Spielberg, Austria on July 10, 2022

A vasárnapi Osztrák Nagydíj is Leclerc és Verstappen párharcáról szólt: a két versenyző többször is összecsapott a pályán, küzdelmükből pedig ezúttal Leclerc került ki győztesen. Hamilton eközben szolid versenyt futott, és a 8. helyről rajtolva a 3. helyen futott be. A hétszeres világbajnok a leintés után elárulta, egyszerű nézőként figyelte a győzelemért folyó küzdelmet.

„Ezek a srácok 30 másodperccel előttem voltak, szóval csak a kivetítőn néztem a versenyüket, az egyenesekben figyeltem, hogy merre járnak. Láttam, hogy már a 6-os kanyarnál tartanak, amikor én kigyorsítottam az 1-es kanyarból. Szóval már-már rajongói szemmel néztem, hogy mi történik. Láttam néhány előzésüket, mutattak visszajátszásokat is, meg ilyenek. De egy ilyen nehéz hétvége – a baleset, illetve a csapat monumentális erőfeszítései – után ez egy igazán nagyszerű eredmény. Szóval nagyon hálás vagyok” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

Hamilton beszélt arról is, bár Silverstone-ban igazán ütőképes volt a Mercedes, és Spielbergben is előre tudtak lépni, valójában még nincsenek a Red Bull és a Ferrari szintjén.

„Még nem voltunk abban a helyzetben, hogy a miénk a leggyorsabb autó. Ezek a srácok még mindig előnyben vannak velünk szemben. Azt gondolom, olykor képesek voltunk hozni azokat a köridőket, amiket ők. De még nem tartunk ott, hogy előttük is legyünk. Szóval tovább kell nyomnunk. Azt gondolom, ezen a hétvégén is sikerült előrelépéseket tennünk az autóval, de valamiért ezen a pályán nem ugyanaz volt a helyzet, mint legutóbb, mivel egy kicsit messzebb voltak tőlünk, főleg a versenytempót tekintve.”

„Remélhetőleg a soron következő pályák jobban fekszenek majd nekünk, mint ahogy Silverstone is. Ha így lesz, nagyon jó lenne, ha benne lennénk abban a küzdelemben, ami az élen zajlik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!