Friss hírek

Hamilton a legjobb eredményre hajt Brazíliában

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton elmondta, semmivel sem készül másképp a szezonzáró Brazil Nagydíjra, mint az elmúlt futamokra, jóllehet a jövő hétvégi megmérettetésen dől el az idei bajnoki cím sorsa.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton elmondta, semmivel sem készül másképp a szezonzáró Brazil Nagydíjra, mint az elmúlt futamokra, jóllehet a jövő hétvégi megmérettetésen dől el az idei bajnoki cím sorsa.

Hamilton hét pontos előnnyel érkezhet meg a szezon utolsó versenyének helyet adó Interlagosba, ahol elmondása szerint a lehető legjobb eredményre fog hajtani, jóllehet egy ötödik hellyel már bebiztosítaná magának a vb-címet.

“Természetesen más célokkal vágok neki a brazil versenynek, mint az elmúlt futamoknak” – mondta Hamilton csapata előzetesében.

“Nem szükséges győzelmet aratnom, azonban ettől függetlenül ismét mindent megteszek majd azért, hogy a lehető legjobb helyen végezzek.”

“Sanghaj egy jó példája volt ennek: az első edzéstől kezdve nagyon gyorsak voltunk, és onnantól egy pillanatig sem néztünk hátra. Célunk az volt, hogy ne hajtsunk túl keményen, azonban az élen találtuk magunkat, és magabiztos győzelmet arattunk.”

“Ehhez hasonlót várok a brazil futamtól – egy sima hétvégét, ahol csakis az autómra és a munkámra koncentrálhatok” – tette hozzá a brit pilóta, aki a tavalyi évben hét pontos előnyét veszítette el az utolsó versenyen.

A McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh optimistán várja a szezonzárót, ahol véleménye szerint sokkal versenyképesebbek lesznek, mint a tavalyi évben voltak, mikor a Ferrari sima kettős győzelmet aratott, míg nekik több problémájuk is akadt, ami Hamilton bajnoki címébe került.

“Bár a tavalyi évben a Ferrari túlszárnyalt minket a Brazil Nagydíjon, úgy érzem, hogy idén teljesen más lesz a helyzet számos, tényező miatt” – mondta a szakember. “Először is, az idei évben látottak alapján kijelenthetjük, hogy az interlagosi pálya karakterisztikája sokkal jobban fekszik autóinknak, mint 2007-ben.”

“Továbbá a tavalyi évben kivételesen meleg volt Brazíliában, ami a Ferrarinak kedvezett. Idén viszont más lesz a helyzet, nem lesz olyan meleg, ami viszont a mi malmunkra hajthatja a vizet.”

“Mindez pedig azt is jelenti egyben, hogy egy nagyon izgalmas szezonzárónk lesz” – tette hozzá Whitmarsh, aki szerint csak egy esetleges mechanikai probléma tehet nekik keresztbe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!