Hamilton: A második edzés felért egy gyomrossal! - F1VILÁG.HU

Hamilton: A második edzés felért egy gyomrossal!

Meglehetősen csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Miami Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően Lewis Hamilton. A Mercedesek ugyan látszólag jó formában kezdték a hétvégét, a második szabadedzésen azonban „kijött a valódi tempójuk”.

A német csapat versenyzői a nyitóedzés utolsó másodperceiben remek köröket raktak össze, és George Russell vezetésével az élen zártak, Hamilton azonban a második tréningen be kellett érnie a 7. hellyel, miközben csapattársa csak a 15. lett. A hétszeres világbajnok az edzésnap végén azt mondta, amit a második edzésen láttak, az „felért egy gyomrossal”, de igyekszik pozitív maradni, és reméli, sikerül feljavulniuk szombatra.

„Optimista maradok és bízom abban, hogy szombaton sikerül jobbá tennünk az autót, és talán pár pozícióval előrébb kerülhetünk” – mondta a hétszeres világbajnok. „Nem voltunk különösebben gyorsak, küszködtünk a pályán. A tapadás nagyon alacsony ezen az új aszfalton. Csúszott, különösen az autó hátulja. A pályahőmérséklet nagyon magas volt, szóval rengeteget csúszkáltunk.”

 

„Az első szabadedzés egészen jónak tűnt, de a második gyakorlás felért egy gyomrossal. Sok különböző dolgot kipróbáltunk, és dolgozni fogunk az ügyön a folytatásban is. Összedugjuk a fejünket, hogy lássuk, tudunk-e változtatni a beállításokon, és jobban be tudjuk-e lőni az autót.”

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés volt vezetni az autót Bakuhoz és Melbourne-höz képest, Hamilton így felelt: „Melbourne-höz képest ég és föld, sokkal jobb volt ott vezetni. És Baku is jobbnak tűnt. Talán a hőség, vagy az egyensúly miatt.”

Hamiltont aztán megkérdezték arról is, mi a legfőbb probléma a Mercedes autójával, mire a brit röviden annyit mondott: „Nem egyetlen dologról van szó.”

„Ahogy mondtam, próbálok pozitív maradni, olyan keményen dolgozunk, amennyire csak tudunk. Az biztos, hogy kétségbeesetten szükségünk van fejlesztésekre. Egy versenyig még le kell szegnünk a fejünket, és remélhetőleg a következő hétvégén egy új fejezetet kezdhetünk.”

A Mercedes a tervek szerint a május végi Emilia-Romagna Nagydíjon veti majd be első jelentős fejlesztési csomagját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: A második edzés felért egy gyomrossal!
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!