A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: A második körömön kockáztattam

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, a Belga Nagydíj időmérő edzésén egy kis kockázatot vállalt utolsó gyorskörén, így sikerült tovább javítania legjobb idején.

Hamilton fél másodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót csapattársa, Valtteri Bottas előtt, ezzel új pályacsúcsot is autózott az időmérő edzésen. 

A brit pilóta elmondta, a csapat nagyon sokat dolgozott az elmúlt napokban azért, hogy ez sikerüljön számára, így nagyon hálás az istálló minden tagjának

„A csapat remek munkát végzett az elmúlt napokban – és most az időzítéssel is, hogy mindenki előtt tudtam kimenni a végén” – mondta a brit.

Hamilton és Bottas minden versenyhétvégén felváltva dönthet arról, hogy szeretne-e szélárnyékot kapni, vagy elöl szeretne haladni – ezúttal a brit kezében volt a döntés, és ő a tiszta pályát választotta

„Jó volt, hogy tiszta volt az út előttem, és aztán csak a beállításokon dolgoztunk. A mérnökökkel folyamatosan húzzuk egymást, hogy javuljunk. Ez nem könnyű, és folyamatosan emeljük a szintet, de szerintem nagyon jó munkát végeztünk ezen a hétvégén a srácokkal itt és a gyárban is – nagy köszönet nekik.”

„És innentől kezdve pedig csak koncentrálni kellett, tanulmányozni a kört, majd végrehajtani a dolgokat” – folytatta Hamilton. „Ez talán a valaha volt egyik legtisztább időmérőnk volt, minden kör nagyon pontos volt, nem volt hiba vagy nagyobb probléma.”

„A Q3 mindig nehéz, mert az első kört jól akarod összehozni, ez sikerült. Azt gondoltam, tökéletes volt, aztán néhány helyen még sikerült javítanom. Jó volt, hogy az első körök után volt 6 tized előnyöm, így a következőn még több kockázatot vállalhattam. Fenomenális érzés ezen a pályán vezetni, mert hihetetlen, hogy milyen gyors.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!