Friss hírek

Hamilton: A McLaren még nem adta fel az idei évet

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton elmondta, hogy csapata továbbra is keményen fog dolgozni idei autója fejlesztésein, jóllehet eredeti tervével ellentétben, mégsem veti be újításait motorpartnere, a Mercedes hazai versenyén, a jövő hétvégén.

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton elmondta, hogy csapata továbbra is keményen fog dolgozni idei autója fejlesztésein, jóllehet eredeti tervével ellentétben, mégsem veti be újításait motorpartnere, a Mercedes hazai versenyén, a jövő hétvégén.

Annak ellenére, hogy a tengerentúli versenyeken folyamatos fejlődést mutatott az új elemek bevetésének köszönhetően, visszatérve Európába, a McLaren megtorpant, és onnantól nem, hogy javult volna teljesítménye, inkább egyre jobban lemaradt a többiektől.

A wokingiak csapatfőnöke, Martin Whitmarsh az elmúlt versenynek helyet adó Silverstone-ban elmondta, hogy csapatának pont jókor jött a háromhetes szünet, mert legalább lehetősége lesz megvizsgálni, mit csinált rosszul a szezon első felében.

Hirdetés
 

A brit szakember elárulta, hogy csapata az elmúlt időszakban csakis arra hajtott, hogy minél előbb bevesse új alkatrészeit, azzal pedig kevésbé foglalkozott, hogy azok hozzák-e a várt szintet – így ezen a területen mindenképpen változtatniuk kell.

Éppen ezért nem is meglepő, hogy a McLaren – eredeti tervével ellentétben – nem készül különösebb újításokkal a jövő hétvégi Német Nagydíjra, pedig korábban azt hangoztatták, hogy majd ezek a fejlesztések fordíthatnak a dolgok állásán.

Mindezek ellenére a világbajnoki címvédő megpróbál optimistán tekinteni a jövőbe, mert tudja, hogy csapata nem fogja feladni a küzdelmet, folyamatosan dolgozni fog, hogy még a szezon vége előtt megoldást találjon a problémákra – ami kulcsfontosságú, hiszen a jövő évi versenygép, elvileg az idei továbbfejlesztése lesz, a változatlan szabályok miatt.

“Miközben nem számíthatunk nagyobb újításokra a hétvégén, továbbra is várom a versenyt” – mondta Hamilton a csapat előzetesében. “Megtiszteltetés a McLaren tagjának lenni, és bár az eredmények nem ezt mutatják, továbbra is hihetetlenül keményen dolgozunk, és mindannyian bízunk abban, hogy még a szezon vége előtt sikerül közelebb kerülnünk az élmezőnyhöz.”

Bár jelen állás szerint nem úgy fest a dolog, hogy a McLaren győzelmet szerezhet az idei évben, Hamilton titkon még reméli, hogy a november elsejei szezonzáróig legalább egyszer még felállhat a dobogó legmagasabb fokára.

“Továbbra is motiváltak vagyunk, és hisszük, hogy képesek vagyunk a győzelemre, de még hosszú út áll előttünk. Nem az én autóm a legjobb, de tanulunk, és fejlődünk. A pontszerzés sem egyszerű jelenleg, de még bármi megtörténhet” – mondta a brit versenyző a Diario AS-nek.

A McLaren az elmúlt két évben nem talált legyőzőre a Német Nagydíjon, ám ez a sorozat valószínűleg idén megszakad, amivel a csapat vezetése is totálisan tisztában van.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!