Hamilton a Mercedes bokszutcai munkájának köszöni a dobogós helyezését - F1VILÁG.HU

Hamilton a Mercedes bokszutcai munkájának köszöni a dobogós helyezését

HIRDETÉS
A Forma-1-es Spanyol Nagydíjon egy stratégiai választás döntötte el a Mercedes házon belüli csatáját, Lewis Hamilton George Russell kárára állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
2024 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A 2023-as Mexikói Nagydíj óta először szerzett dobogós helyezést a Forma-1-ben Lewis Hamilton, annak ellenére, hogy a harmadik pozícióból rajtolva a csapattársa meg tudta őt előzni, és kevés híján a két Ferrari is elé került.  Hamilton az eredmény kapcsán elsősorban a csapat bokszutcai munkáját dicsérte, aminek köszönhetően a verseny később szakaszában vissza tudta előzni Russellt.

„Ez egy jó nap és egy jó hétvége volt. Nagy köszönet a csapatnak, a stratégia és a bokszkiállások ma nagyon jól sikerültek. Sajnos Landóhoz [Norris] hasonlóan nekem is nagyon rosszul sikerült a rajtom, pozíciót veszítettem a Ferrarikkal szemben. Küzdelmes volt ide visszakapaszkodnom. Azt nem tudom, hogy egy jobb rajttal mire mentünk volna, de azt tudom, hogy nem lenne ekkora a lemaradásunk” – utalt a Max Verstappenhez a leintéskor mért 18 másodperces lemaradására.

A Mercedes háza táján két különböző gumistratégia rajzolódott ki a versenyen. Az utolsó etapra George Russell kemény keverékű Pirelliket kapott, néhány körrel később Hamilton viszont lágyakat. Ez utóbbi bizonyult jobb választásnak, Hamilton az utolsó körökben könnyedén maga mögé utasította csapattársát.

„Az elejétől kezdve ez a stratégia volt a terv. Számomra ma szóba sem jött a kemények használata. Lágy-közepes-lágy stratégiával álltam ma rajthoz.”

Hamilton ma több előzést is bemutatott az egyes kanyarban, Carlos Sainzot és Russellt is azon a ponton utasította maga mögé.

„Igen, mindegyik előzés nagyon szoros volt. De ilyennek kellene lennie, nem igaz? Kerék a kerék ellen mentünk, de elég helyet hagytam. A határon voltunk, egy papírlap sem fért volna el közöttünk.”

Lewis Hamilton jelenleg a világbajnoki tabella nyolcadik helyét foglalja el, a fenti eredményének köszönhetően 14-ről 11 pontra csökkentette hátrányát a közvetlenül előtte álló Russellhez képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!