Hamilton: A Mercedes egész szezonja rámehet a felzárkózásra - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Mercedes egész szezonja rámehet a felzárkózásra

Lewis Hamilton nagy reményeket fűz a Mercedes néhány héten belül érkező F1-es fejlesztéseihez, de eközben attól tart, hogy a Red Bull fölénye a szezon végéig kitart.

Jelentős szezon közbeni irányváltáson megy keresztül a Mercedes Forma-1-es istállója, miután a zero-pod névre keresztelt koncepciója továbbra is gyermekbetegségekkel küzd. A csapat a hátránya ledolgozása érdekében a májusi Emilia-Romagna-I Nagydíjra készül fejlesztésekkel, ami a padlólemez és az oldaldobozok átalakítását is magában foglalja.  Lewis Hamilton elárulta, milyen elképzelésekkel várja a módosított W14-et.

 „Egy részem abban bízik, hogy azonnal jó irányba állunk, és közel leszünk a többiekhez. A múlt során már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a gyors fejlődésre. Remélem, most is ez lesz a helyzet, ahogy az autóban rejlő lehetőségek megnyílnak előttünk. Hálás vagyok, amiért a srácok nyitottak a változásra, és nem ragadnak le annál, amivel jelenleg rendelkezünk” – magyarázta a hétszeres világbajnok, aki eközben pontosan tisztában van vele, mennyire nehéz munka szezon közben felzárkózni egy olyan csapara, mint a Red Bull. Elvégre ők sem ülnek a babérjaikon, ráadásul kiváló koncepcióval vágtak neki a 2023-as szezonnak.

 

„Tisztában vagyok vele, hogy sok időbe telhet elkapni egy autót. A Red Bull valószínűleg tovább fog fejlődni. Bár egyes autók egy pontot elérve megakadnak a fejlődésben, de talán most nem ez a helyzet. Nagyszerű csapat dolgozik náluk, szóval biztos vagyok benne, hogy még több leszorítóerőt fognak találni. Szinte biztos, hogy rá fog menni a szezon a hátrányunk ledolgozására” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: A Mercedes egész szezonja rámehet a felzárkózásra
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!