Hamilton: A Mercedest váratlanul érték a gumiproblémák - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Mercedest váratlanul érték a gumiproblémák

HIRDETÉS
Sokat dolgozott a múlt hétvégi gumiproblémák feltérképezésén a Mercedes Forma-1-es csapata, az istálló versenyzői azonban nem zárják ki, hogy a Spanyol Nagydíjon is lesznek gondjaik az abroncsokkal.
2020 Spanish Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes alulmaradt a Red Bull-lal szemben a 70. évforduló Nagydíján, versenyzőik ugyanis rengeteget küszködtek az abroncsok hólyagosodásával.

Lewis Hamilton elárulta, a Silverstone-ban látott problémák váratlanul érték a csapatot.

„Hihetetlenül lenyűgöző, amikor az ember leül a mérnökökkel, akik már egy mély elemzést elvégeztek azzal kapcsolatban, hogy hol is állunk, és mi okozta a problémát” – mondta a címvédő. „Csak tanulunk ezekből a tapasztalatokból.”

„Szerintem már jobban értjük a dolgot. Ez nem jelenti azt, hogy nem fordul elő ismét, de szerintem már jobban értjük, mi vezetett a problémákhoz. És remélhetőleg megtettük a szükséges lépéseket, hogy elkerüljük a jövőben.”

Az első silverstone-i hétvégén, ahol eggyel keményebb keverékű gumikat használt a mezőny, a Mercedesnek nem volt problémája. Barcelonában ugyanezeket kapják a csapatok.

„Itt vagyunk Barcelonában, a pálya 50 fok körüli lesz, és mindenki egy csónakban evez ebből a szempontból. De egyesek jobb munkát tudnak végezni, mint mások.”

Valtteri Bottas, a Mercedes másik versenyzője azt mondja, vannak olyan vezetési technikák, melyekkel segíthetik saját helyzetüket.

„Sokat tanultunk. Én is próbálok többet megtudni a hólyagosodás problémájáról, hogy miért is fordult elő, és miért volt rosszabb a mi esetünkben, mint a Red Bulléban” – mondta a finn.

„Fontos hétvége volt a tanulás szempontjából, és remélhetőleg javítani tudunk a jövőre nézve, efelől nincs is kétségem. És a vezetési oldalról is meg kell tenni mindent, hogy jobban bánjunk a gumikkal a különböző körülmények között – ezen a téren is tanultunk dolgokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!