Friss hírek

Hamilton: A múlt heti küszködés sokat segített

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője magabiztos győzelmet aratott a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, és ő maga is úgy érezte, mintha egy másik zónában versenyezne.

Hamilton Verstappen előtt 24 másodperces előnnyel nyerte meg a Spanyol Nagydíjat, ezzel 37 pontra növelve előnyét a világbajnoki pontversenyben. A pole pozíció megszerzését követően Hamilton a versenytempó miatt még ugyan aggódott, végül a Red Bull nem tudta megszorongatni őket

Múlt héten a Mercedes küszködött a gumikezeléssel, és a nagy meleg miatt Barcelonában is aggódtak amiatt, hogy ismét felmerül a probléma – ezúttal azonban nem volt ilyen gondjuk. 

„Szédítő volt” – nyilatkozta Hamilton a győzelmét követően. „Egy másik zónában versenyeztem, nagyon jól éreztem magam. Fantasztikus erőfeszítéseket tett a csapat, igazi meglepetés volt, mert volt az a problémánk a gumikkal. A gumikezelés nagyon-nagyon jó volt.”

„Végső soron amit tanultunk múlt hétvégén, azt áthoztuk mostanra, és ennek köszönhető az, amit ma elértünk. A végén azt sem tudtam, hogy az az utolsó kör. Készen álltam arra, hogy folytassam.”

Hamilton a futam végén kérte csapatát, hogy ne a lágy abroncsokat helyezzék fel autójára az utolsó etapra, hanem inkább a közepeseket, azok ugyanis jobban működtek autóján. 

„A verseny előtt erősen tanulmányoztam, hogy megértsem, milyen gumikat fogunk használni, és milyen stratégiát fogunk alkalmazni” – mondta a brit. „Rájöttem, hogy tovább is bírják a gumik, mint terveztük. Lehetőség lett volna az egy kiállásra is, de végül rendben volt a stratégia, amit alkalmaztunk.”

„A végén nem volt szükség arra, hogy kockáztassunk a lágyakkal. Volt egy friss, teljesen új szett közepes abroncsom, ami a lehető legjobb volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!