Hamilton: A Pirellinek jobb gumikat kell gyártania 2022-től! - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Pirellinek jobb gumikat kell gyártania 2022-től!

HIRDETÉS
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton szerint a Forma-1 rajongói nem azt akarják látni, hogy a versenyzők spórolnak a gumikkal a futamokon, ezért azt szeretné, ha a Pirelli olyan abroncsokat gyártana 2022-től, melyekkel tényleg lehet versenyezni.
2020 70th Anniversary Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes versenyzői idei negyedik győzelmét aratta a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

Habár a brit versenyző a gumikezelés egyik mesterének számít a jelenlegi mezőnyben, a futam után bevallotta, nem élvezi az ilyesfajta versenyzést.

„Tényleg nagy nyomást kell helyeznünk a Pirellire a jövőben” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Sajnos nem végeztek jó munkát az abroncsokkal a tavalyi év végén, a 2020-as gumik fejlesztésekor. Szóval a 2019-es gumikat kellett átmentenünk az új idényre.”

„Korábban, amikor meghatározták a céljaikat, a versenyzőket nem vonták be a diskurzusba. Ezért tavaly elmentem a meetingre Párizsban, hogy képviseljem a versenyzőket. Szeretnénk segíteni nekik, hogy megfelelő célokat állítsanak fel. Hosszú ideje nem volt már példa erre.”

„Ami a folytatást illeti, a következő évre még talán nem fogják tudni megcsinálni, de 2022-ben jobb gumikra lesz szükségünk – olyan gumikra, amik több tapadást biztosítanak, jobbak a biztonsági szempontjából, és lehetővé teszik számunkra azt, hogy közelebb kerüljünk más autókhoz, ezáltal jobb versenyzést nyújtva a rajongóknak.”

„Momentán rengeteg minden szól a gumikezelésről. És nem hiszem, hogy a rajongók ezt akarják. És a versenyzők sem arra vágynak, hogy menedzseljék a gumikat egy autó mögött, több másodperccel lemaradva, mivel az abroncsok nem elég jók.”

„Ezért segíteni akarjuk a Pirellit abban, hogy jobb gumit gyártson, ha tud. És nyilvánvalóan ez a kérdés.”

Az új technikai szabályok elhalasztásával a 18 colos kerekek bevezetése is 2022-re tolódik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!