Friss hírek

Hamilton a Pirellit kritizálja: két évük volt fejleszteni

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka a Pirellit és az új abroncsokat bírálta, amelyeket a bahreini első két szabadedzésen teszteltek.

A 2021-re tervezett abroncsokat tesztelte a mezőny a Bahreini Nagydíj pénteki első két szabadedzésén, azonban már a gyakorlások során is kritizálták a pilóták a módosított abroncsokat. 

A tavalyi évben a csapatok visszautasították a gyártó idei évre tervezett keverékeit, így idén újra a 2019-es abroncsokat használta a mezőny – azonban Lewis Hamilton úgy érzi, most sem jobb a helyzet, pedig a Pirellinek két éve volt arra, hogy kifejlessze a megfelelő gumikat. 

„Itt van egy csapat a Pirellitől, és nagyon tisztelem őket, akik ellátnak minket gumiabroncsokkal, biztonságban tartanak minket és fantasztikus munkát végeznek. De sajnos ugyanazokat a gumikat használjuk két éve” – mondta a brit. 

„2019 végén hoztak egy új abroncsot, amit csinálni is szoktak, és az rosszabb volt, szóval azt mondták, hogy oké, akkor a tavalyi gumikat használjuk.”

Két évük volt arra, hogy kifejlesszék a gumikat, és egy olyan abroncshoz érkeztünk, ami három kilóval nehezebb és egy másodperccel lassabb körönként” – folytatta Hamilton. 

A brit szerint amennyiben a Pirelli képtelen jobb keverékekkel előállni, akkor inkább érdemesebb lenne a jelenlegi abroncsoknál maradni. 

„Tudom, hogy a szurkolók szempontjából nincs különbség, de versenyzői szempontból mi olyan márkákkal és partnerekkel dolgozunk együtt, akik a technológia élén állnak és előrefelé haladnak. Ha visszalépést érsz el két év fejlesztés után, akkor nem tudom, mi történik.”

„Határozottan nem jó érzés a pályán és ez aggasztó. Nem örülnék, ha ezeknél a gumiknál maradnánk. Ha ennyi van bennük és ez a legjobb, amit csinálni tudnak – ami világos, hogy így van –, akkor jobb lenne, ha ezeknél a gumiknál maradnánk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!