Hamilton a pole-ban, Vettel második Ausztráliában! - F1VILÁG.HU

Hamilton a pole-ban, Vettel második Ausztráliában!

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén. A brit versenyző mellől Sebastian Vettel rajtol majd, Valtteri Bottas harmadik.


Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén. A brit versenyző mellől Sebastian Vettel rajtol majd, Valtteri Bottas harmadik.

Izgatottan várta a szezon első időmérő edzését a Forma-1 teljes mezőnye, ahol a legnagyobb kérdés az volt, folytatja-e dominanciáját a Mercedes csapata, vagy a szabályváltoztatások után a Ferrari, esetleg a Red Bull csapata is odaérhet az élre.

Az első két szabadedzésen a Mercedes érte el a leggyorsabb időeredményt, szombat reggel, a harmadik tréningen azonban már Sebastian Vettel volt a leggyorsabb: a német pályacsúcsot döntött.

A reggeli gyakorláson Lance Stroll összetörte a Williams versenygépét, és az előzetes hírek alapján úgy tűnt, nem vehet részt az időmérőn. A csapat azonban remek munkát végzett, megszerelték az autót, így a 18 éves pilóta elindulhatott élete első Forma-1-es időmérőjén. A kanadai végül az utolsó előtti rajthelyet szerezte meg.

1

Szombat reggel egy új versenyző csatlakozott a mezőnyhöz: Pascal Wehrlein januári, a RoC-on szerzett sérülését követően nem tudott fizikailag megfelelően felkészülni a szezonra, így nem tud rajthoz állni a szezonnyitón. Helyette Antonio Giovinazzi, a Ferrari tartalékosa versenyez majd a Sauber színeiben.

A Q1-ben a Sauberrel debütáló Antionio Giovinazzi a 16. helyet szerezte meg, ezzel búcsúzott az időmérőtől, azonban az olasz autóversenyző egyáltalán nem lehet elégedetlen. Miután kiderült, hogy Pascal Wehrlein nem versenyezhet a szezonnyitón, a 23 éves pilóta a harmadik szabadedzésen ült először autóba az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén – ennek ellenére csupán 2 tizedmásodperccel maradt el tapasztalt csapattársától, Marcus Ericssontól. Búcsúzott még a Q1-ben Kevin Magnussen, aki idén a Haas csapatánál folytatja pályafutását, nem sikerült a továbbjutás Stroffel Vandoorne-nak, a McLaren fiataljának, Lance Strollnak, valamint Jolyon Palmernek, a Renault pilótájának sem.

3

Az időmérő második etapjában Sergio Perez (Force India), Nico Hülkenberg (Renault), Fernando Alonso (McLaren), Esteban Ocon (Force India), valamint Marcus Ericsson (Sauber) búcsúzott. A 2016-os szezonhoz hasonlóan az ideit is erősen kezdte a Haas – egészen pontosan Romain Grosjean, aki 8.-ként jutott tovább az utolsó szakaszba.

Hirdetés

Az utolsó szakasz megadta a választ arra, amire a rajongók az egész tél során vártak: az Ausztrál Nagydíj időmérőjén a Mercedes bizonyult a leggyorsabbnak, így a szabályváltoztatások sem érték el azt, hogy elvegyék tőlük a vezető pozíciót. Az ezüstnyilak fölénye azonban nem mondható óriásinak, hiszen Lewis Hamilton mögött Sebastian Vettel végzett a második helyen, a Ferrari versenyzője 2,5 tizedmásodperccel maradt el a brittől. A ferraris mögött Hamilton új csapattársa, Bottas végzett a harmadik helyen, őt pedig Kimi Räikkönen követi.

3

A harmadik erőt a Red Bull képviseli, a Mercedesek és a Ferrarik mögött Max Verstappen lett az ötödik, azonban csapattársa, Daniel Ricciardo összetörte autóját, ami miatt piros zászlóval meg is kellett szakítani az időmérőt – a hazai közönsége előtt versenyző ausztrál így csak a 10. helyről indulhat majd.

Romain Grosjean a 3. etapban újra bizonyította a Haas versenyképességét: a francia a hatodik leggyorsabb időt autózta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!