Hamilton a pole-pozícióról: Olyan érzés, mintha ez lenne az első! - F1VILÁG.HU

Hamilton a pole-pozícióról: Olyan érzés, mintha ez lenne az első!

Óriási meglepetésre Lewis Hamilton szerezte meg a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtelsőségét, aki elismerte: a Hungaroringen egyáltalán nem számított ilyen teljesítményre a Mercedestől.

Karrierje 104. pole-pozícióját zsebelte be Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj kvalifikációján, amelynek utolsó szakaszában három ezredmásodperccel sikerült megjavítania Max Verstappen legjobb körét. A Mercedes pilótája utoljára a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíjon volt pole-pozícióban, így érthető módon nagyon örült az eredménynek.

„Annyit kiabáltam az autóban, hogy elment a hangom. Őrületes másfél évünk volt. Annyira hálás vagyok a csapatnak, mert nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy újra rajtelsőséget szerezzünk. Olyan érzés, mintha ez lenne az első. Ma egyáltalán nem számítottam erre. Az utolsó körömbe mindent beleadtam, semmi sem maradt benne.”

„Mindenki számára nagy kihívás volt ide visszajutni, de senki sem veszítette el a hitét. Összefogtunk és megpróbáltunk jó irányba menni az autóval. A négyes és tizenegyes kanyarban a többiekhez képest sok időt veszítettünk, szóval azokon egyszerűen csak átgázoltam abban bízva, hogy a pálya határain belül maradok. De nem volt könnyű, és a jövőben sem lesz az” – magyarázta a hétszeres világbajnok, aki szerint a Mercedes mindhárom gumikeverékkel jól bánt, különösen a Q3-ban használt lágyakkal.

A potenciális futamgyőzelemre előre tekintve Hamilton úgy fogalmazott: előbb reméli, hogy ma éjszaka sikerül kialudnia magát, mindenesetre a versenyen mindent bele fog adni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!