Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Hamilton a problémák ellenére bizakodó

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője elismerte, nehéz téli felkészülésen van túl csapata, ám bízik abban, hogy az évadnyitó versenyre összeáll a csomag és értékes pontokat szerezhetnek.


Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője elismerte, nehéz téli felkészülésen van túl csapata, ám bízik abban, hogy az évadnyitó versenyre összeáll a csomag és értékes pontokat szerezhetnek.

A brit gárda komoly nehézségekkel szembesült az előszezoni tesztek alkalmával, hiszen a radikális újításokkal felszerelt új versenyautó amellett, hogy megbízhatatlannak, még lassúnak is bizonyult.

Hamilton elmondta, tisztában van a tényekkel, azonban rendkívül motivált a 2011-es idény előtt.

„Nagyon hosszúnak tűnt ez a tél. Sokkal fittebben és pozitívabban kezdtem ezt a szezont, mint bármikor máskor, s megállapítottam, hogy a lelkesedés és lendület ellenére néhány nehéz hetünk is volt a felkészülési tesztek során” – mondta a brit versenyző.

„Nem tudjuk elrejteni azt a tényt, hogy a tesztek keményebbek voltak, mint vártuk: nem tudtunk olyan sok kilométert teljesíteni, mint riválisaink, és a nyers tempó tekintetében sem tudtuk felvenni a versenyt a leggyorsabb autókkal.”

Hamilton hozzátette, a problémák ellenére bizakodó, hiszen tudja, csapata képes arra, hogy felálljon a padlóról, és miután a szezon első versenyét általában váratlan események tarkítják, reméli, hogy értékes pontokat gyűjthetnek Melbourne-ben.

„A problémák ellenére jó érzéseim vannak az MP4-26-os versenygéppel kapcsolatban: szeretem vezetni az autót, meglehetősen jól bánik a gumikkal és tudom, hogy teljesítmény tekintetében előrelépünk még az idénynyitó előtt.”

„Tudom, hogy harcra készen utazunk Melbourne-be: néhány csapat rendkívüli módon felkészült – úgy tempó, mint megbízhatóság tekintetében -, de néha váratlan és kaotikus események történnek az idénynyitó versenyeken, tehát olykor csak az a lényeg, hogy pontszerző helyen érjünk be.”

„Noha a felkészülés nem ment olyan simán, mint szerettük volna, nagyon remélem, hogy úgy érkezhetünk Melbourne-be, hogy minden összeáll. Emiatt pedig igazán izgatott vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!