Friss hírek

Hamilton: A Red Bull különösen erősnek tűnik

A bahreini tesztek alapján nagyon erős lesz a Red Bull Forma-1-es csapata a 2021-es idény során – ezt jósolja a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton. A Mercedes számára eközben döcögősen indult a program.

Az első két tesztnap során a Mercedes tette meg a legkevesebb kört Bahreinben a teszt során felmerült problémák miatt, és a W12-es versenyautó teljesítménye sem tűnt annyira meggyőzőnek.

Eközben vannak olyan csapatok, melyek igazán ütőképesnek mutatkoztak, és bár a teszteredményeket érdemes kellő óvatossággal kezelni, Hamilton azt mondja, néhány istálló – de különösen a Red Bull – meggyőző formát mutatott.

„Igazán lenyűgöző látni néhány csapat sebességét. Azt gondolom, a Red Bull különösen gyorsnak tűnik” – mondta Hamilton újságíróknak nyilatkozva vasárnap.

„Nagyszerű látni, hogy a McLaren is erősnek tűnik, illetve a Renault (Alpine) is. Izgatott vagyok, emiatt ugyanis szórakoztatóbb lehet a dolog.”

Hamilton hozzátette, a 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyerő Red Bull idén igencsak ütőképes lehet.

„Volt néhány igazán jó etapjuk, mindkét versenyzőjük elég erősnek tűnik. Más gépezet, másmilyen állatfaj lesznek ők idén – egy nagyon jó, nagyon erős felállással, és egy igazán jó versenyautóval.”

„Mivel az utolsó versenyt megnyerték, el tudjuk képzelni, hogy az első futamon is odateszik majd magukat, és egy nagyszerű küzdelmet vívhatunk velünk a szezon során.”

HAMILTON NEM AGGÓDIK

A Mercedes bahreini tesztje nem ment eddig simán: pénteken váltóhiba hátráltatta a csapatot, szombaton pedig Hamilton egy alkalommal a kavicságyba csúszott – a W12-es versenygép pedig szemmel láthatóan kissé „idegesen” viselkedett a versenyzők alatt. Hamilton viszont nem aggódik.

„Én nem pazarlom az időmet arra, hogy aggódom. Ez megakadályozhat abban, hogy megoldásokat találjunk.”

Egyszerűen csak keményen dolgozunk és fókuszálunk, hogy a kevés teszt során a lehető leghatékonyabbak legyünk. Jobb, ha most nem mennek olyan simán a dolgok, mint akkor, amikor már versenyzünk. Szóval ez a tökéletes alkalom arra, hogy megtaláljuk a problémákat – és legyenek problémák.”

„Senki sem aggódik túlzottan emiatt. Többszörös bajnokcsapat vagyunk, és tudjuk, hogyan tartsunk össze. Leszegett fejjel dolgozunk és a munkára fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!