Hamilton: A Red Bull mostani szabályszegése feltépte az abu dhabi sebeket - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Red Bull mostani szabályszegése feltépte az abu dhabi sebeket

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, a „lélekőrlő” 2021-es szezonzáróval kapcsolatos érzései újra feléledtek benne, amikor kiderült, a Red Bull megszegte a költségvetési plafonra vonatkozó szabályokat.

A Mercedes versenyzője bevallottan nehezen élte meg a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történteket, amikor egy vitatott versenyigazgatói döntést követően elveszítette a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben.

Nemrégiben aztán kiderült, a Red Bull 2021-ben megszegte a Forma-1 pénzügyi szabályait, a megengedettnél többet költött az elmúlt idényben, noha az még nem derült ki, hogy pontosan mennyivel. Egyelőre nem tudni, milyen büntetésre számíthatnak az osztrákok, a csapat jelenleg is egyeztetéseket folytat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

„Ez persze előhoz egy kis érzelmet, hiszen az ember elásta már a tavaly történteket és tovább lépett, de aztán előjön egy ilyen, ami egy újabb kicsi rúgás” – mondta Hamilton még múlt hétvégén a brit sajtónak adott interjújában. „Ez egyszerűen csak előhozta mindezt, ismét élénken él bennem a dolog, úgyhogy visszatértünk abba a fázisba, hogy próbáljuk elnyomni, próbálunk tovább lépni.”

A vitás tavalyi szezonzáró után sokáig pletykáltak arról, Hamilton hirtelen felindulásból akár be is fejezheti F1-es pályafutását – a hétszeres világbajnok nem volt jelen az FIA díjátadó gáláján sem, most azonban elismerte, bár lélekőrlő időszak volt, nem állt szándékában feladni.

„Hogy tényleg benne volt-e a pakliban, hogy nem térek vissza? Én nem olyan vagyok, aki csak így feladja” – fogalmazott a Mercedes versenyzője. „De, ami tényleg rosszul esett, az az volt, hogy a sport ilyesmit csinál, hogy ilyen megtörténhet. Az ember azt várná, hogy rendesen végzik a munkájukat. És a világbajnokság végeredménye – melyért oly sokan keményen dolgoztak – egy valakitől származó rossz döntésen múlik. Ez volt talán az egyetlen dolog.”

„Egyáltalán nem múlt el a csapattal való munkának az imádata, vagy a versenyautók iránti imádat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!