Hamilton: A Red Bull nem a legjobb formáját hozta - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Red Bull nem a legjobb formáját hozta

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője szerint a Red Bulltól mindenképpen javulás várható az Emilia-Romagna Nagydíj szombati napján – a saját teljesítményükkel emellett nagyon elégedett a brit pilóta.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes followed by Sergio Perez (Red Bull)

A Mercedes mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, és a versenyzők úgy érzik, az autó javult a szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta. 

Hamilton az első és a második tréningen is a második helyen végzett csapattársa, Valtteri Bottas mögött, azonban délelőtt és délután is mindössze ezredmásodpercek választották el a két versenyzőt

„A csapat határozottan keményen dolgozott, hogy megpróbálja megérteni, mi történt az elmúlt versenyen, ahol gyengék voltunk. Megnézték, hogy hol tudjuk kicsit jobbá tenni az autó beállításait” – nyilatkozta Hamilton a szabadedzéseket követően. 

„De úgy gondolom, a pálya is egy kicsit nekünk kedvez jobban. Egy igazán jó beállítással kezdtünk, és csak kisebb gyengeségek vannak itt-ott, de nincs nagyobb gond. Szóval eddig jó a tempónk.

A Red Bullnak nem úgy alakult a napja, ahogyan azt eltervezték: Verstappen a második tréningen csupán 5 kört tudott megtenni, mivel a kardántengely meghibásodott autójában, Sergio Perez pedig az első edzésen ütközött Esteban Oconnal. Hamilton szerint többek között ezért sem releváns az, amit ellenfeleiktől láttak ma, így kíváncsi lesz a szombati teljesítményükre. 

Nem gondolom, hogy a Red Bull legjobb formáját láttuk ma. Úgy tűnik, eléggé káoszos volt az edzésük a forgalom miatt is, szóval elég érdekes lesz látni holnap, hogy mennyire gyorsak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!