Hamilton: A Red Bull újra fenomenális lesz Japánban - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Red Bull újra fenomenális lesz Japánban

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem kerget illúziókat, szerinte a Red Bull ezen a hétvégén ismét fenomenális teljesítménnyel rukkol majd elő. A brit pilóta csupán azt reméli, egy kicsit közelebb tudnak majd kerülni az energiaital-gyárosokhoz.

A Red Bull eddigi leggyengébb hétvégéjét teljesítette Szingapúrban, a csapatnak ugyanis nemhogy a győzelemre, de a dobogóra sem igen volt esélye a villanyfényes futamon: Max Verstappen az 5., Sergio Perez pedig csupán a 8. helyen ért célba. Az osztrák istállónál állítják, egyszeri gyengélkedésről volt szó, így reményeik szerint a hétvégi Japán Nagydíjon ismét versenyképesek lesznek. Ezen a véleményen van Lewis Hamilton is, aki szót ejtett arról is, a Red Bull versenyautóját csodás lesz majd figyelni a tempós szuzukai pályán.

„Azt gondolnám, hogy nincsenek 30 másodperces előnyben, mint ahogy korábban… nehéz hétvégéjük volt a legutóbb, de az autójuk itt újra fenomenális lesz” – mondta a hétszeres világbajnok. „Egész évben fenomenális tempóval rukkoltak elő minden pályán, és alapvetően ismét nagyszerű lesz figyelni azt az autót.”

„Általában, amikor megérkezünk ide, annyira csodálatos nézni azokat a köröket, amiket ők futnak, mert a csapat és a versenyzők úgy egészében lenyűgöző munkát végeznek azzal a csomaggal, ami a rendelkezésükre áll. Remélem, hogy sikerül közelebb kerülnünk, és bízom abban, hogy nem lesznek annyira gyorsak, hogy 30 másodperces előnyben legyenek.”

A Mercedes Szingapúrban remek versenyt futott, a hajrában pedig a győzelemért csatázhatott – Lewis Hamilton révén azonban kénytelen volt végül beérni egy 3. hellyel. Sokan ugyanakkor úgy tartják, a kanyargós utcai pályán az ezüstnyilaké volt a leggyorsabb autó.

„Nem tudom, hogy tényleg ez volt-e a helyzet. Carlos menedzselte a tempót az élen, mi pedig meglehetősen közel voltunk” – magyarázta a brit pilóta. „De nagyszerű verseny volt, pusztán azért, mert mindannyian olyan szorosan ott voltunk az elején!”

„Nem számítok arra, hogy ezen a hétvégén olyan teljesítményünk lesz, mint a legutóbbi versenyen, de nagyon keményen fogunk dolgozni. Szóval bízom benne, hogy nem leszünk olyan borzasztóan lemaradva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!