Hamilton a Red Bullnál tett látogatást Montrealban - F1VILÁG.HU

Hamilton a Red Bullnál tett látogatást Montrealban

HIRDETÉS

Kemény küzdelem vár a McLaren-Mercedes alakulatára, amennyiben meg szeretnék tartani világbajnok versenyzőjüket Lewis Hamiltont, az Autosport értesülései szerint ugyanis a brit versenyző a Red Bull vezetőjével folytatott egyeztetéseket.


Kemény küzdelem vár a McLaren-Mercedes alakulatára, amennyiben meg szeretnék tartani világbajnok versenyzőjüket Lewis Hamiltont, az Autosport értesülései szerint ugyanis a brit versenyző a Red Bull vezetőjével folytatott egyeztetéseket.

Hamilton számára nem alakult jól a Kanadai Nagydíj hétvégéje, a szombati időmérőn csak az ötödik rajthelyet szerezte meg, míg a versenyen saját csapattársának, Jenson Buttonnak köszönhette kiesését.

A brit versenyző szerződése 2012 végén jár le a wokingi gárdával, az Autosport című brit szaklap pedig hétfőn tényként közölte, hogy Hamilton szombaton este egy privát értekezletet tartott a Red Bull Racing motorhome-jában az energiaital-gyárosok csapatfőnökével, Christian Hornerrel. A lap szerint a két fél mintegy negyed órán keresztül folytatott privát beszélgetést egymással.

Noha semmi sem utal arra, hogy Hamilton és Horner jövőbeli szándékaikról folytattak előzetes egyeztetést, az események feltehetően az első jelei annak, hogy a brit versenyzőt egyre inkább frusztrálja, hogy a McLaren-Mercedes az elmúlt időszakban képtelen volt komolyabb sikereket elérni.

Hamilton a szezon elején megállapodást írt alá Simon Fuller XIX Entertainment nevet viselő menedzsmentirodával, kiknek célja nem más, minthogy alaposan mérlegeljék a rendelkezésre álló lehetőségeket a 2012-es idény végén, hogy a lehető legjobb döntést hozzák, amikor Hamilton kontraktusa lejár a McLarennél.

A Ferrarinál Hamiltonnak minden bizonnyal semmi esélye sincs, lévén, hogy örökös riválisa, Fernando Alonso nemrégiben hosszú távra is elkötelezte magát a maranellói gárdánál, és bár egyelőre a Red Bull sem tűnik túl valószínűnek – lévén, hogy az energiaital-gyárosok Sebastian Vettel köré építik a csapatot –, Dietrich Mateschitz tulajdonos alighanem rendkívül boldog lenne, ha két világbajnok versenyezhetne F1-es alakulatánál.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem tulajdonít nagy jelentőséget azoknak a feltételezéseknek, melyek szerint Hamilton nem elégedett a csapat teljesítményével.

„Azt gondolom, hogy egyszerűen balszerencsésen alakult számára az elmúlt időszak. Biztos vagyok abban, hogy csalódott, de ő is ugyanúgy élvezi a csapat győzelmét” – mondta a szakember az Autosportnak.

Hamilton korábban úgy nyilatkozott, habár jelenleg arra összpontosít, hogy a McLarennél végezzen kiváló munkát, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben csapatot vált.

Hirdetés

„Természetesen a Forma-1-ben leszek egy ideig és soha nem tudhatod, milyen irányba fúj majd a szél” – mondta a 2008-as év világbajnoka még márciusban.

„Amit mondhatok, hogy elkötelezett vagyok az iránt, hogy a legsikeresebbé tegyem ezt a csapatot, és úgy érzem, képesek vagyunk rá.”

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug – aki korábban évekig egyengette Hamilton útját – úgy véli, a brit versenyző egész egyszerűen rossz időszakot él meg, mely minden versenyző karrierjében előfordul.

„Teljes mértékben megértem Lewis is ki fogok állni mellette. Ő egy remek versenyző, jó barát és nem osztom a kritikákat, amik őt érik. Támogatni fogjuk őt. Vannak olyan szakaszok, melyeken át kell esniük. Vannak nehéz időszakok, de nem lesz gond vele, ő egyike a legnagyszerűbb srácoknak a mezőnyben. Természetesen sok kritikát kap, de ettől csak erősebbé válik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!