Hamilton a Schumacher-rekord megdöntéséről: Időbe telik majd, mire felfogom - F1VILÁG.HU

Hamilton a Schumacher-rekord megdöntéséről: Időbe telik majd, mire felfogom

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője a Portugál Nagydíjon megszerezte 92. futamgyőzelmét, ezzel megdöntötte Michael Schumacher győzelmi rekordját.
2020 Portuguese Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a pole-ból rajtolt a Portugál Nagydíjon, ám előbb Valtteri Bottas, majd Carlos Sainz is megelőzte őt, így a 3. helyre csúszott vissza. Emiatt azonban egy percig sem aggódott a brit, elárulta ugyanis, hogy biztos volt benne, hogy vissza tudja szerezni a pozícióját

„Nehéz volt a mai nap, minden a gumik hőmérsékletéről szólt. Jó rajtunk volt, de aztán a 7-es kanyarban túlkormányzottá vált az autó.”

„Meg kellett volna próbálnom védekezni Valtterivel szemben, de azt gondoltam, később visszajövök majd, és ezt meg is tudtam tenni” – mondta a brit. 

Hamilton 92. győzelmét szerezte meg Portimaóban, és ahogyan Schumacher rekordbeállítása, úgy a rekord megdöntése is hihetetlen számára.

„Soha nem álmodtam arról, ahol ma vagyok” – folytatta a brit. „Nem volt varázsgömböm, amikor ezt a csapatot választottam, de itt vagyok, és csak annyit mondhatok, hogy a legtöbbet próbálom kihozni a lehetőségeimből minden egyes nap.”

„Időbe fog telni, mire felfogom ezt. Tövig nyomtam a gázt, amikor átjöttem a célvonalon, még mentálisan mindig versenymódban vagyok. Nem találom most a megfelelő szavakat.”

Hamilton – ahogyan minden győzelme után – most is kiemelte a csapat elképesztő munkáját, amit azért nyújtanak, hogy a vezető pozíciójukban is javulni tudjanak. 

„Tényleg ezeknek a srácoknak köszönhetem, a csapatmunkájuknak, hogy folyamatosan fejlesztenek és hogy egyre magasabbra helyezik a lécet minden évben” – mondta a brit. 

Kiváltság velük dolgozni. Tényleg hihetetlen. Mindenkinek köszönöm, hogy folyamatosan küzd, senki nem dől hátra, mindenki nyomja. Ez a leghihetetlenebb, hogy ezekkel a srácokkal vagyok körülvéve, és ez az együttműködés motivál engem – nincs ehhez hasonlítható dolog.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!