Hamilton: A silverstone-i fejlesztésekkel nem fogjuk utolérni a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Hamilton: A silverstone-i fejlesztésekkel nem fogjuk utolérni a Red Bullt

HIRDETÉS
32 pontra nőtt a hátránya a világbajnoki összetettben a címvédő Lewis Hamiltonnak, a brit versenyző pedig azt mondja, rendkívül nehéz lesz utolérniük Max Verstappent és a Red Bullt.
2021 Austrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton, Mercedes

Hamilton a hétvégi Osztrák Nagydíjon sem tudott harcolni bajnoki riválisával, ráadásul nem is volt szerencséje, autója ugyanis megsérült a futam során, emiatt pedig csak a 4. helyen intette le a kockás zászló.

A Mercedes versenyzője biztos benne, ha nem sérül meg az autója, a 2. helyen ért volna célba Spielbergben, most viszont mindent meg kell tenniük azért, hogy valahogy javítsanak versenyautójukon.

„Olyan keményen fogunk dolgozni a következő pár hétben, amennyire csak lehet, de óriási hátrányban voltunk ezen a pályán. Érdekes lesz látni, hogyan alakul majd ez más versenyhelyszíneken” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Az elmúlt 4-5 verseny nagyon nehezen alakult. Nyilván rengeteg területet veszítettünk, ami elég fájdalmas, de… Semmit sem tehettem ma, az autó sérülése miatt veszítettem el a 2. helyet.”

A Mercedes a jövő hétvégi Brit Nagydíjra néhány újítással érkezik majd, Hamilton szerint azonban ez még kevés lesz ahhoz, hogy befogják a Red Bullt. Arra a kérdésre, hogy az újítások fordulópontot jelenthetnek-e számukra, a címvédő így felelt: „Nem igazán… A fejlesztésekkel nem tudjuk lefaragni a hátrányunkat.”

„Sok van még hátra a bajnokságból, de jelenleg nem tudunk harcolni ezekkel a srácokkal. Megtesszük, ami tőlünk telik, de határozottan nehéz dolgunk van.”

„Próbálunk dolgozni azon, hogy javítsunk az autón. Nyilván Max most lép el tőlünk, ezzel pedig nem sokat tudunk kezdeni. Mérföldekkel le vagyunk maradva, rengeteg munka vár ránk. A Red Bull sok fejlesztést hozott az elmúlt pár versenyre, mi viszont nem, szóval muszáj lesz annyi teljesítményt találnunk, amennyit csak tudunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!