Portugál Nagydíj

Hamilton a sportfelügyelőket méltatja

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton a sportfelügyelőket méltatja

Lewis Hamilton elismerően beszélt a sportfelügyelőkről, akik véleménye szerint fantasztikus munkát végeztek az első négy versenyen, ugyanis konzekvens és sportszerű döntéseikkel ők is hozzájárultak ahhoz, hogy valódi küzdelmeket és izgalmas csatákat láthassunk a pályán.


Lewis Hamilton elismerően beszélt a sportfelügyelőkről, akik véleménye szerint fantasztikus munkát végeztek az első négy versenyen, ugyanis konzekvens és sportszerű döntéseikkel ők is hozzájárultak ahhoz, hogy valódi küzdelmeket és izgalmas csatákat láthassunk a pályán.

A McLaren brit versenyzőjét több kritika is érte az idei évben, hiszen agresszív vezetési stílusával, és manővereivel sokaknál kiverte a biztosítékot – legutóbb Malajziában, ahol cikázott Vitaly Petrov előtt –, azonban eddig megúszta szimpla figyelmeztetéssel.

Az idei évben megreformálták a rendszert, és minden egyes futamon egy korábbi pilóta is helyet kap a sportfelügyelők között, aki a sportszakmai szempontok figyelembe vételével, illetve versenyzői tapasztalatával próbálja segíteni a felügyelők munkáját.

Hamilton szerint az új rendszer tökéletes, legalábbis az első négy futamon az volt, hiszen nem osztottak ki felesleges büntetéseket, és hagyták, hogy igazi harcok bontakozhassanak ki a versenypályán, amitől korábban elriasztották a résztvevőket a felesleges büntetések.

„Úgy gondolom, hogy az FIA és a verseny stewardok az eddigi legjobbak, akikkel forma-1-es pályafutásom során találkoztam” – mondta a brit versenyző a Vodafone sajtótájékoztatóján Dél-Afrikában.

„Nem könnyű a sportfelügyelők élete a Forma-1-ben. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, hogy jól érezzük magunkat, nem pedig azért, hogy lazsáljunk. Persze mindannyian a határokat feszegetjük, és a szabályok azok szabályok.”

„Azonban úgy gondolom, hogy az idei év sokkal sportszerűbb és egyenletesebb, már ami az ítéleteket illeti, és sokkal inkább hagyja a versenyzést. Nekünk versenyzőknek már nem kell attól félnünk, hogy egy esetleges büntetéssel játszunk, ha harcba szállunk a másikkal, és ez nagyon jó.”

„A stewardok fantasztikus munkát végeznek, és szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen kiváló csatákat láthattunk eddig az idei évben” – tette hozzá Hamilton, aki a mai napig nem érti, hogy miért okozott ekkora felháborodást az, hogy agresszíven védte pozícióját Petrovval szemben Sepangban.

„Úgy gondolom, hogy a többiek túlreagálták a történteket. A szabályok kimondják, hogy hány alkalommal lehet irányt váltani, miközben véded a pozíciódat, azonban az nem tiszta, hogy mi számít pozícióvédésnek, és mi a szélárnyék megtörésének.”

„Charlie (Whiting, versenyigazgató) most tisztázta a dolog, és nem fogunk még egyszer ilyet csinálni. Tanultunk ebből a leckéből, és továbblépünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!