Hamilton: A szabályváltoztatással megint minket próbáltak lelassítani! - F1VILÁG.HU

Hamilton: A szabályváltoztatással megint minket próbáltak lelassítani!

HIRDETÉS
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint „nem titok”, hogy a padlólemezre vonatkozó szabályokat azért változtatták meg a 2021-es Forma-1-es idényre, hogy lelassítsák az elmúlt években domináló Mercedest.
2021 Bahrain Pre-Season Test, Day 3 - LAT Images Mercedes Lewis Hamilton

A német istálló a hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta dominál az F1-ben: sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

Miközben a Forma-1 csapatai a koronavírus-járvány miatt megállapodtak abban, hogy a költségeket szem előtt tartva idén is a 2020-as kasztnikat használják, a technikai szabályzat bizonyos részein módosítottak: a csapatoknak változtatniuk kellett a padlólemez kialakításán.

Az FIA ezzel a lépéssel azt szerette volna elérni, hogy mintegy 10 százalékkal csökkentse a leszorítóerőt, hogy ezáltal minimalizálja az esetleges defektek kockázatát.

A Mercedes már az előszezoni teszteken is sokat küszködött a hátsó stabilitással, Toto Wolff csapatfőnök pedig nemrég úgy fogalmazott, teljesen világos, hogy az ő alacsony hátsó hasmagasságú versenyautójuk jobban megszenvedi a szabályváltozásokat.

A Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen magabiztosan szerezte meg a pole-t, a második helyen végző Lewis Hamilton közel 4 tizeddel maradt le tőle.

A hétszeres világbajnoknak meglehetősen határozott véleménye volt a kvalifikáció után az idei szabályváltozásokról.

„Nem titok, hogy a változtatásokat természetesen azért hozták, hogy visszaszorítsanak minket” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

A brit versenyző említést tett arról is, hogy tavaly, az Olasz Nagydíj miatt hirtelen megtiltották az időmérős motormódok használatát.

„Tavaly is voltak a változtatások a motorunkkal kapcsolatban, aminek ugyanaz volt a célja. De rendben van, imádjuk a kihívást, és nem foglalkozunk ezekkel a dolgokkal. Olyan keményen dolgozunk, amennyire csak tudunk. És most is így fogunk tenni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!