Hamilton: A vb-cím miatt nem ütköztem Leclerckel

Valtteri Bottas (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) & Lewis Hamilton (Mercedes) during the press conference after the Italian Grand Prix in Monza (2019)
Fotó: Italian Grand Prix
A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, ha nem a világbajnoki címre fókuszálnia, „nem tért volna ki” a vasárnapi Olasz Nagydíjon, és „összeütközött volna” a pozícióját kőkeményen védő Charles Leclerckel.

Az ötszörös világbajnok már a verseny leintése utáni sajtótájékoztatón is kitért arra, nem tetszett neki Leclerc agresszív stílusa, az, ahogy a monacói a pálya második sikánjában védte pozícióját, leszorítva őt a pályáról.

Hamiltont a versenyt követően megkérdezték arról, hasonlóan viselkedett-e volna a küzdelem során, ha már eldőlt volna a bajnokság.

„Nem tértem volna ki. És összeütköztünk volna” – mondta a címvédő.

Hamilton jelenleg gőzerővel halad hatodik világbajnoki címe felé, miközben Leclerc Belgiumban szerezte első, Monzában pedig második F1-es győzelmét.

A monacói a futam után elismerte, az olaszországi versenyhétvége „volt az első az életemben, ahol csak a győzelem járt a fejemben”.

Hamilton a leintés után úgy fogalmazott, Leclerc „veszélyes” volt, ugyanakkor nem gondolja azt, hogy a fiatal pilóta „elszállt” volna, vagy „nem mutat tiszteletet” a többiek felé.

„Nincs problémánk, nem állunk szemben egymással. Rögtön, ahogy kiszálltam, gratuláltam neki. Szerintem Charles az egyik legtisztelettudóbb versenyző. Ez volt az első alkalom, hogy kerék a kerék elleni csatát vívtam vele. Amikor egy új versenyzővel kerülsz szembe, akkor látod csak meg, hogyan viszonyulnak a különböző forgatókönyvekhez.”

„És az ember talán másképp pozícionálja az autóját, talán jobb munkát végzek majd a következő alkalommal.”

Hamilton azt mondja, négyszemközt talán elbeszélget majd Leclerckel a vasárnapi eseményekről.

„Talán beszélünk majd róla négyszemközt, de semmi komoly, tovább folytatjuk majd a versenyzést. Várom már a soron következő sok közös versenyt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!