Hamilton a végén Verstappent is el akarta kapni - F1VILÁG.HU

Hamilton a végén Verstappent is el akarta kapni

HIRDETÉS
A Forma-1-es Magyar Nagydíj második helyezettje, Lewis Hamilton a futam utolsó köreiben esőért imádkozott, ugyanis érzése szerint a nedves körülmények között az élen álló Max Verstappennel is fel tudta volna venni a harcot.
Lewis Hamilton, Mercedes

Óriási formajavulást mutatott be a Mercedes a Magyar Nagydíj három napja során, aminek köszönhetően a vasárnapi futamon Lewis Hamilton a hetedik rajthelyről állhatott fel a dobogó második fokára. Pénteken még fogalmuk sem volt, hogyan alkalmazkodjanak a pályához, szombatra sikerült javítaniuk, de Hamiltont a Q3-ban DRS-probléma hátráltatta, mindezek ellenére vasárnapra mégis minden a helyére került a számukra. A hétszeres világbajnok úgy érzi, az időmérőn történt technikai gond híján ma a futamgyőzelemért harcolhatott volna.

„Szerintem a hidegebb időjárás határozottan a segítségünkre volt. Pontosan nem tudom, miért, mindenesetre hálás vagyok érte. A végén az esőben bíztam, hogy megtámadhassam Maxot, de elfogytak a körök. Ha a DRS-em tegnap működött volna, ma a győzelem is szóba jöhetett volna. Mindenesetre újabb második helyet szereztem, amiért nagyon boldog vagyok.”

A felzárkózásának hála Hamilton előrelépett a bajnokság hatodik helyére, és mindössze tíz pont választja el az előtte álló Carlos Sainztól. Azt egyelőre nem tudja, honnan jött a Mercedes váratlanul jó tempója.

„A verseny elején kicsit szenvedtem, így nem voltam benne biztos, hogy képes leszek felzárkózni. Idővel azonban egyre jobb lett az egyensúly, és a rajtom is jól sikerült. Különleges érzés, hogy ismét mindkét autónk a dobogón végzett. Egyre jobban felzárkózunk, így nagyszerű érzés elmenni a nyári szünetre” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!