Friss hírek

Hamilton: A versenybírók „próbálnak megállítani engem!”

Nevetségesnek nevezte az Orosz Nagydíjon számára kiosztott időbüntetéseket Lewis Hamilton, aki szerint a Forma-1-es versenybírók „megpróbálják megállítani” őt. A brit versenyző veszélyes helyről végzett rajtpróbát a futam előtt, ezért büntették meg. Végül a 3. helyen ért célba.

A hatszoros világbajnok úgy vágott neki a vasárnapi, szocsi versenynek, hogy már vizsgálat folyt ellene, a rajtrácsra való elindulása után ugyanis nem a kijelölt helyről végzett rajtpróbákat.

Már javában zajlott a futam, amikor érkezett a stewardok ítélete: Hamiltont kétszer 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amit a címvédő kerékcseréje során töltött le a bokszban.

Hiába indult a pole-ból, így végül csak a 3. helyen ért célba az Orosz Nagydíjon, amit csapattársa, Valtteri Bottas nyert meg Max Verstappen előtt.

A leintés után a Mercedes versenyzője azt mondta, „meg kell néznie, mit ír a szabálykönyv, vagy azt, hogy mi rosszat tett”, ami miatt büntetést kapott, ugyanakkor nem gondolja azt, hogy súlyos hibát követett el.

„Meggyőződésem, hogy senki sem kapott még 5 másodperces büntetéseket korábban ilyen nevetséges dolgokért” – mondta a vb-éllovas.

„Senkit sem sodortam veszélybe, millió pályán megcsináltam már ezt az évek során, és soha nem merült fel kérdés. De ez van.”

Hamilton ráadásuk 2 büntetőpontot is kapott, ha pedig november 17-ig még 2-t begyűjt, egyversenyes eltiltással számolhat.

Arra a kérdésre, hogy túlzónak tartja-e a büntetést, Hamilton így felelt: „Természetesen igen. De várható volt. Próbálnak megállítani, nem igaz?”

„De rendben van. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznom, fókuszálnom kell, és majd meglátjuk, mi lesz.”

Hamilton már a verseny közben, a csapatrádión is elégedetlenkedett, nevetségesnek és baromságnak minősítette a büntetést, és annak sem örült, hogy a 16. körben a bokszba hívták.

„A terv az volt, hogy ebben a körben állunk ki, én pedig csak próbáltam addig elmenni, ameddig csak tudok” – mondta.

„Sok mindenen nem változtatott… Nagyon sokat kellett mennem a második garnitúra gumival, és szerintem elég jól mentem a lágy szettel. Meg fogjuk vitatni majd, és meglátjuk. Nekem viszont meg kell bizonyosodnom arról, hogy legközelebb nem hozom magam ilyen helyzetbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!