Friss hírek

Hamilton: A versenyen hasonló szinten leszünk a Red Bull-lal

Lewis Hamilton karrierje 92. pole pozícióját szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, így ez lesz a 150. alkalom, hogy az első sorból rajtolhat a brit pilóta.

Hamilton és Bottas között szorosan alakult a küzdelem a Spanyol Nagydíj kvalifikációján Barcelonában: a brit mindössze 5 századmásodperccel végzett a finn csapattársa előtt.

A brit azonban úgy gondolja, nem lesz egyszerű verseny a vasárnapi: a gumikezeléssel is meggyűlhet a bajuk, illetve Bottas és Verstappen is nagy veszélyt jelent számára. 

„Ez határozottan jó szombat volt, mosolygok a maszk alatt” – mondta a Mercedes pilótája. „Nagy kihívás ez a hétvége mindannyiunk számára a fizikai igénybevétel miatt. Mivel ez a pálya az eddigi leggyorsabb, nehéz kezelni a gumikat ilyen hőmérséklet mellett.

„Éjjel elvégeztünk néhány jó változtatást, ami előrevitt minket. Tegnap este 10-ig itt voltam a srácokkal, hogy minden részletet megnézzünk, hogy hogyan tudunk még fejlődni, melyek azok a területek különösen a versenyen, mert a Red Bullok nagyon gyorsak.” 

„Nem tudtam gyorsabban menni a második körömön, pedig azt gondoltam, hogy jobb lehetek” – nyilatkozta a világbajnok az időmérőt követően. „Nem volt jó kör, de az első erős volt, és ez elég volt szerencsére.”

Verstappen az időmérőt követően úgy nyilatkozott, megszorongatná a Mercedeseket, és Hamilton szerint is van esély rá, hogy csata alakul ki köztük, mivel versenykörülmények között hasonlóak lesznek az erőviszonyok a két csapat között.  

„Holnap nehéz lesz a verseny, mert más lesz a forgatókönyv” – mondta a brit. „Egy körön előnyben vagyunk a Red Bullhoz képest, de versenykörülmények között hasonlóak az erőviszonyok, szóval holnap kemény csata lesz Maxszal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!