Friss hírek

Hamilton: A Verstappennel való ütközés azt mutatja, célpont vagyok!

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, a Max Verstappennel történt vasárnapi ütközése is csak azt mutatja, eredményei miatt egyfajta célpontjává vált a holland pilótának.

A két versenyző az első biztonsági autós periódus utáni újraindításnál feszült egymásnak: Verstappen kívülről próbálta megelőzni Hamiltont az 1-es kanyarban, nem sokkal később azonban a két autó összeütközött. Verstappen autójának első szárnya sérült meg a balesetben, Hamiltonnak pedig a padlólemeze, illetve a jobb első keréktakaró szárnyeleme bánta az ütközést – de mindketten folytatni tudták.

Az FIA versenybírói szerint Verstappen volt túlnyomórészt okolható az ütközésért, ezért 5 másodperces időbüntetéssel sújtották. A két versenyző a tavalyi bajnoki küzdelem során több alkalommal is összeakaszkodott egymással, ezért joggal merül fel az, hogy másképp állnak egymáshoz, mint a többi versenyzőhöz.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e amiatt, hogy Verstappennek problémája van vele, Hamilton így felelt: „Nem aggódom. Semmiféle aggódalom nincs bennem szerintem. Azt gondolom, természetes, hogy ha ilyen sikerek és számok szerepelnek a neved mellett, egyfajta célponttá válasz. De rendben van ez. Nem olyasmiről van szó, amivel korábban nem kellett megbirkóznom.”

A hétszeres világbajnok azt mondja, nem különösebben volt véleménye a vasárnapi incidensről.

„Nem igazán van sok véleményem róla, hogy őszinte legyek. Minden, amire gondoltam az adott pillanatban, hogy azt hittem, ki kell állnom az autóval, mert éreztem valamit, a hátulja már nem volt ugyanolyan. Az járt a fejemben, hogy el fogjuk veszíteni a kettős győzelmet. Ez minden, amire gondolni tudtam.”

„Szóval átszáguldottam a füvön, vissza a pályára, és csak arra tudtam gondolni, hogy hogyan tudnám megadni a csapatnak ezt a hihetetlen eredményt. És büszke vagyok arra a munkára, amit végeztünk.”

Hamilton végül a 2. helyen ért célba csapattársa, a futamot megnyerő George Russell mögött, míg Verstappent csak a 6. helyen intette le a kockás zászló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: A Verstappennel való ütközés azt mutatja, célpont vagyok!
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!