Hamilton a visszavonulásról: Majd Fernando után - F1VILÁG.HU

Hamilton a visszavonulásról: Majd Fernando után

HIRDETÉS
Sebastian Vettel visszavonulásának híre kapcsán felmerült, vajon meddig versenyez még a Forma-1 másik sokszoros világbajnoka, Lewis Hamilton. A pilóta úgy fogalmazott, rá csak Fernando Alonso után kerül sor.
Lewis Hamilton Mercedes champagne

A Magyar Nagydíj csütörtöki napján megrengette a Forma-1 világát Sebastian Vettel, aki nyilvánosságra hozta, hogy 16 F1-ben töltött szezon után idén év végén szögre akasztja a bukósisakot. A bejelentés kapcsán természetesen felmerült a kérdés, vajon hogyan tervez a jövőjével a száguldó cirkusz messze legeredményesebb karaktere, Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok az alábbi szavakkal reagált a felvetésre, hogy Vettel döntése kapcsán elgondolkodott-e a saját pályafutása lezárásán.

„Nem” – jelentette ki határozottan, majd elhintette, hogy valószínűleg csak Fernando Alonso után hagyja maga mögött a száguldó cirkuszt. „Ez egy emlékeztető számomra, hogy azok az emberek kezdtek visszavonulni, akikkel régóta együtt versenyeztem, és akikkel együtt debütáltam. Észre sem vesszük, és Fernando is távozik, aztán… ki marad utána? Én leszek a legidősebb. Szóval nem, ezen nem gondolkodtam el.”

Míg Vettel már azon töpreng, vajon mi vár rá 2023-tól, addig Hamilton azzal foglalja el magát, hogyan segíthetné hozzá újabb sikerekhez a Mercedest. Ebben kétségkívül eltérően gondolkozik a nála 3 évvel fiatalabb Vettelnél, aki szeretne az élet egyéb területein is érvényesülni.

 „Őszintén szólva azon gondolkodom, hogyan javíthatnék ezen az autón. Az jár a fejemben, mi a következő lépés a futamgyőzelem felé vezető úton, hogyan nyerhetnénk újabb világbajnoki címet. Amikor a tankomban lévő üzemanyagról beszélek, akkor arra gondolok, hogy még mindig ezekért a dolgokért harcolok. Valószínűleg akkor is lesz üzemanyag a tankomban, amikor abbahagyom. Kétlem, hogy kiégésig vezetnék, és remélhetőleg az még odébb van” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!